Заготовляю кавун до новорічного столу вже зараз: виходить навіть смачніший, аніж свіжий – гості тільки ахають

Якщо зробите один бутель кавунів за цим рецептом, зможете повернути родину в літо за новорічним столом. Та краще запастися кількома баночками, щоб ласувати взимку частіше.

Кавун за цим рецептом виходить навіть смачнішим, аніж свіжий. Тож обов’язково слід потурбуватися про достатній запас запашної ягоди на зиму.

Вам знадобиться:

  • 4 кг кавуна;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 1 ч.лож. лимонної кислоти;
  • 1 ч.лож. насіння кропу;
  • 5 видів перцю – чорний, білий, зелений, рожевий, духмяний;
  • окріп.
Наріжте кавун трикутничками

Кількість інгредієнтів вказано на одну 3-літрову банку. Можете закручувати кавунів, скільки забажаєте, збільшуючи пропорційно продукти.

Кавун посипте харчовою содою і ретельно почистьте щіточкою. Після цього змийте соду під проточною водою. Протріть ягоду паперовим рушником насухо. Відріжте хвостик і починайте нарізати товстенькими слайсами.

Заповніть 3-літрову банку шматочками кавуна

Кожне кавунове кружальце розріжте навпіл, а половинку наріжте трикутничками. Візьміть чисту суху 3-літрову банку. Складайте в неї кавунові шматочки дуже акуратно, щоб не поламалися, при цьому вони мають лежати щільно.

Закип’ятіть воду. Залийте слоїк із кавуном окропом і накрийте залізною кришкою. Витримайте 15 хвилин. Після цього кришку замініть на пластикову з дірочками й злийте кавуновий розсіл у каструлю. Ця вода нам більше не потрібна.

Додайте спеції

В бутель додайте цукор, сіль, лимонну кислоту, насіння кропу та суміш із 5 перців горошком. Закип’ятіть чисту воду і залийте кавунові шматочки крутим окропом. Накрийте кришкою і закрутіть.

Візьміть гарячий бутель рушником і добряче струсніть, щоб спеції перемішалися. Переверніть кришкою донизу, укутайте махровим рушником. Залиште так на одну добу. Переконайтеся, що до банки немає доступу повітря, тобто відсутні бульбашки в середині, й відправляйте на зберігання в прохолодне місце. Кавуни простоять у такому вигляді 1 рік.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.