Простий рецепт з баклажанів на зиму: чудова заготовка, яку я повторюю кожен рік і збільшую кількість баночок

Італійці закривають чимало баночок з маринованими баклажанами. Цей делікатес, що нікого не залишає байдужим, зазвичай подають перед основною стравою.

Ця вишукана закуска не може не сподобатися домашнім. Напевно, ви ніколи раніше не куштували мариновані баклажани. Тепер настав час усунути цю прогалину. От тільки відразу страву не можна їсти. Треба дочекатися, допоки все ретельно промаринується.

Вам знадобиться:

  • 2,5 кг баклажанів;
  • 600 мл оцту;
  • 110 г солі;
  • 4 зубці часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 5 г петрушки;
  • 150 мл олії.
Обчищені баклажани наріжте брусочками

Звісно, італійці користуються оливковою олією. Та українцям більш смакує соняшникова, тож можете сміливо застосовувати її для маринування синеньких. Страва виходить доволі гострою. Якщо маєте проблеми зі шлунком, краще не додавайте гострий перець.

Баклажани вимийте, промокніть паперовим рушником, почистьте шкірочку й наріжте на тонкі брусочки. Гострий перець, часник та петрушки посічіть дуже дрібно. Синенькі складіть у глибокий посуд, посоліть і мніть руками, допоки овоч не пустить сік.

Баклажани ретельно відтисніть від рідини

Після цього додайте оцет і накрийте баклажани вантажем. Залиште так на 24 години в кімнаті, на холод не виносьте. Коли доба мине, рідину злийте, а баклажани ретельно відтисніть від залишків соку.

Додайте дві третини олії, гострий перець, часник, петрушки й ретельно все перемішайте. Складайте овочі в простерилізовані банки. Повітря в середині не повинно залишитися, тому проткніть кілька разів ножем, щоб всі пухирці вийшли. Долийте решту олії, щоб вона покривала синенькі повністю.

Зверзу баклажани мають повністю бути покрити олією

Слоїки закрийте кришками й перенесіть у темне прохолодне місце на 2-3 тижні. Лише після цього баклажани гарненько промаринуються і будуть готовими до вживання.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.