Ці відбивні виглядають як м’ясні, а насправді з баклажанів. Придумала, як по-новому приготувати синенькі

Відбивні з баклажанів виходять соковити, ніжними і неймовірно смачними. Обов'язково спробуйте приготувати цю страву у сезон свіжих овочів та фруктів.

Баклажани – універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Їх маринують, консервують, роблять рулетики, різні запіканти та просто смажать у клярі. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий рецепт з баклажанів, який прийдеться до смаку і дорослим і дітям. Готуються такі баклажани дуже просто, а смак виходить божественним.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт (500 г);
  • часник – 3 зуб;
  • борошно – 100 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще використовувати товстенькі, не довгі баклажани. Їх миємо, відрізаємо кінчики і очищаємо від шкірки. Баклажани нарізаємо вздовж товщиною приблизно 1 см.

Рецепт відбивних з баклажанів, які виходять смачніші за м'ясо
Рецепт відбивних з баклажанів, які виходять смачніші за м’ясо

Далі пласти баклажанів злегка відбиваємо молотком для відбивних.

Відбиті баклажани з двох боків солимо, перчимо і змащуємо пропущеним через прес часником. Залишаємо баклажани маринуватися на 10 хвилин.

Рецепт відбивних з баклажанів, які виходять смачніші за м'ясо
Рецепт відбивних з баклажанів, які виходять смачніші за м’ясо

В цей час підготуємо кляр. В окрему миску насипаємо борошно і відставляємо. В іншу миску вбиваємо яйця, додаємо трохи солі і перемішуємо до однорідності.

Пательню ставимо на вогонь, наливаємо невелику кількість олії і ставимо розігріватися. Беремо шматочок баклажану і паніруємо з обох боків спочатку у борошні, потім у яйці.

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні з обох боків. Обсмажені відбивні викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт відбивних з баклажанів, які виходять смачніші за м'ясо
Рецепт відбивних з баклажанів, які виходять смачніші за м’ясо

Страва готова. Подавайте такі баклажани до гарнірів з картоплі, чи рису. Також такі баклажани можна подавати, як окрему страву разом з овочевими салатами.

Відбивні з баклажанів виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. На смак вони навіть чимось нагадують гриби і одразу незрозуміло, з чого ця страва зроблена.

Найсмачніше ця страва смакує гарячою, тож подавайте баклажани до столу одразу після приготування.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.