Пиріг з ковбасою “Дві склянки”: всипаю борошно, натираю сир і ріжу цибулю. Поєднання, від якого тече слинка

Якщо треба швидко наситити домашніх, зготуйте пиріг "Дві склянки". Візьміть по склянці кефіру та борошна, змішайте і додайте ковбасно-сирну начинку.

Від такої страви на сніданок не відмовиться жоден член родини. Легке тісто, улюблена ковбаса і сир роблять пиріг безпрограшним варіантом.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 1 скл. кефіру;
  • 1 скл. борошна;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 150 г копченої або вареної ковбаси;
  • 100 г сиру;
  • 1 пучок зеленої цибулі.
Збите міксером тісто має бути як на оладки

Зніміть оболонку з ковбаси й наріжте кубиками. Зелену цибулю вимийте, промокніть паперовим рушником і дрібно наріжте. Яйця розбийте в глибоку миску, додайте сіль та розпушувач і ретельно перемішайте до однорідної маси.

Долийте в яєчну суміш кефір. Збивайте масу міксером, поступово додаючи потроху просіяного борошна. Тісто має вийти консистенцією як на оладки. Коли воно буде готове, всипте туди сир, натертий на тертушці, нарізану ковбасу і подрібнену зелену цибулю. Перемішайте ложкою, щоб начинка розподілилася рівномірно по всьому тісту.

Додайте в тісто сир, зелену цибулю й ковбасу

Візьміть форму для запікання, змастіть олією, розподіливши по всій поверхні та боках пластиковим пензликом. Викладіть підготовлене тісто в форму, розрівняйте верх. Випікайте в духовці за температури 180 градусів 30 хвилин.

В холодну духовку форму не ставте. Шафа має попередньо прогрітися до потрібної температури. Діставши з духової шафи, можете відразу перекладати на пласку таріль і подавати до столу.

Смак просто неперевершений. А готується все за лічені хвилини, якщо не враховувати пів години очікування, допоки пиріг запікається. За цей час встигнете зробити чимало корисних вранішніх справ, а тоді можна й поснідати.

Не обов’язково ковбасу з сиром змішувати з тістом. Як варіант – виливаєте тісто в форму, прокладаєте шар сиру, зелень, а зверху викладаєте ковбаску.