З двох яєць та майонезу готую аж 60 штук печива: пісочне, розсипається і тане в роті. Проста випічка до чаю

Пісочне печиво за цим рецептом точно нагадає вам про щасливе дитинство. Для приготування такого частування потрібно мінімум часу та продуктів, але в результаті ви отримаєте апетитний десерт

Багатьом пісочне печиво нагадує про безтурботні часи, коли всі ми були дітьми. Ніжний смак та особлива консистенція ніби переносять нас на кухню до бабусі, де вона завжди творила справжнісіньку магію. Отже, для приготування такого десерту потрібно запастись відносно невеликою кількістю продуктів.

Пісочне печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, а його структура – приємною
Пісочне печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, а його структура – приємною

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки;
  • Вершкове масло – 200 грамів;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Майонез – 2 столові ложки;
  • Сода – пів чайної ложки;
  • Кефір – 1 столова ложка;
  • Ванілін – на смак.

Спосіб приготування:

Сказати, що печиво за цим рецептом готується просто – не сказати нічого. Для приготування солодощів вам знадобиться м’ясорубка. Для початку потрібно перетерти м’яке вершкове масло з цукром, а потім – додати до нього майонез та необхідну кількість яєць. Соду погасіть за допомогою кефіру та додайте отриману суміш у миску з іншими продуктами. Не забудьте додати ванілін, якщо вам подобається його аромат і смак.

Додайте до миски просіяне борошно та повільно й обережно почніть замішувати тісто. Вимішуйте його, поки воно не стане приємним на дотик та еластичним. Врешті-решт, накрийте миску з готовим тістом харчовою плівкою та залиште на пів години. Коли цей час минув, пропустіть тісто через м’ясорубку, аби створити печиво красивої форми. Втім, за бажання, формувати печиво ви можете і без використання такого кухонного девайса.

Кулінари поділились геніальним рецептом домашнього пісочного тіста з додаванням майонезу
Кулінари поділились геніальним рецептом домашнього пісочного тіста з додаванням майонезу

Попередньо ввімкніть духовку розігріватись до 200 градусів. Випікайте печиво у добре розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес: незвичайний рецепт на турецький лад

Приготувати гречку смачно вийде у кожної господині, а сподобається ця страва навіть тим, хто ніколи в житті не полюбляв цю кашу. Ділимось цікавим рецептом.

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.