Я готую це щотижня, а родина просить ще: смажена, тушкована й запечена картопля в рецепті іспанського омлету

Якщо закінчується тиждень, а у вас у холодильнику залишився лише базовий набір продуктів, то вам у пригоді стане простий рецепт з картоплі, яєць та цибулі.

Здавалося б, хто не знає, що можна приготувати з картоплі та яєць. Але за цим рецептом ви познайомитеся з традиційною іспанською стравою, яка неодмінно вам сподобається.

Рецепт “Іспанського омлету”

Іспанський омлет
Іспанський омлет
  • Картопля приблизно 9 невеликих картоплин загальною вагою 500-600 г
  • Яйця 6 штук
  • Цибуля велика 1 штука (100 г)
  • Соняшникова олія 200 мл
  • Сіль на ваш смак
  • Спеції

Як приготувати

  1. Цибулю наріжте на чверть кільця.
  2. Помиту картоплю почистьте та наріжте на невеликі часточки.
  3. У пательню налийте олію та розігрійте її на вогні. Далі відправте туди цибулю та картоплю разом. Добре перемішайте, зменшить вогонь та трохи обсмажте так, щоб продукти стали м’якими, перемішуючи їх.
  4. Перекладіть картоплю у сито для того, щоб олія відцідилась.
  5. Тепер у миску розбийте яйця. Посоліть їх. Збийте до однорідності, а потім у цю миску з яйцями покладіть гарячу картоплю з сита. Все перемішайте та залиште на пару хвилин.
  6. У пательні знову розігрійте олію, а потім викладіть туди картопляно-яєчну суміш. Поверхню розрівняйте лопаткою. Накрийте пательню кришкою.
  7. Як тільки омлет “схопитися”, накрийте пательню тарілкою та переверніть її. А тепер поверніть омлет на пательню на 3 хвилини.
  8. Далі таким же чином, за допомогою тарілки та перевертання пательні викладіть омлет.
Іспанський омлет
Іспанський омлет

Для повноти смаку додайте до омлету салат з помідорів. Поріжте дрібними кубиками томати та кінзу. Часник та гіркий перець також подрібніть. Змішайте все. Посоліть, поперчіть та заправте його оливковою олією та соком лайма або лимона.

Омлет наріжте на порції та подайте у тарілках з салатом.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.