Пригостила виноградним варенням подруга: випросила рецепт. Така смакота з’їдається за мить, ще й з корицею

Виноград цьогоріч вродив на славу. Тому якщо не знаєте, куди подіти ягоду, пустіть її на ароматне смачне варення. Кісточки видаляти не доведеться – вони потім самі спливуть.

Спробуйте зварити варення з винограду на зиму, і цей рецепт стане вашим улюбленим.

  • 2 кг винограду;
  • 1,5 кг цукру;
  • 1 ч. лож. лимонної кислоти;
  • 1 паличка кориці;
  • 150 мл води.
Варіть виноградне варення тричі по 10 хвилин

Виноградні грона ретельно промийте і відділіть від гілочок. Самі ягоди мають затягнути 2 кг. Оберіть широкий посуд для варки. Всипте цукор, залийте воду і поставте на найслабший вогонь. Постійно перемішуйте, щоб цукор потроху розчинявся.

Коли маса стане рідкою і дійде до кипіння, всипте ягоди винограду. Постійно перемішуючи майбутнє варення, доведіть його до кипіння і варіть 10 хвилин. Більше не перемішуйте. Тільки час від часу трусіть миску, аби ягоди змістилися.

Кісточки збирайте і відкидайте на сито

Піну, як утворюватиметься на поверхні, збирайте шумівкою. За 10 хвилин вогонь вимкніть, а варення залиште настоюватися. Потрібно витримати 5 годин або ж усю ніч. Потім знову поставте на плиту.

На поверхні з’являтимуться кісточки. Збирайте їх ложкою і відкидайте на сито, щоб рідина повернулася у таз із варенням. Коли маса закипить, варіть її 10 хвилин на середньому вогні. Час від часу струшуйте миску й збирайте піну.

Розливайте по стерилізованих слоїках

Вимкніть вогонь і залиште варення, щоб холонуло. За 5 годин знову поставте на вогонь. Ретельно зберіть з поверхні кісточки, додайте лимонну кислоту, паличку кориці, струсіть таз і збирайте пінку, що утворюється в міру нагріву.

З моменту закипання проваріть 10 хвилин. Після цього вогонь вимкніть, дістаньте корицю. Розлийте гаряче варення по стерилізованих банках. Накрийте прокип’яченими кришками. Закатайте і переверніть банки на кришки. Якщо не протікають, поверніть у нормальне положення і залиште до повного остигання. У вас має вийти 4 баночки по 0,5 л.