Хрумкі огірочки навчила робити свекруха: готую на зараз, а решту закриваю на зиму – чоловік не нахвалиться

Ці хрумкі апетитні огірочки з пікантним присмаком не соромно подати навіть на святковий стіл та й в будні не гріх поласувати. Вони чудово відтінять смак м'яса чи риби.

Ці огірочки по праву можна назвати делікатесними, настільки вони виходять смачними й бажаними на столі.

Вам знадобиться:

  • 1 кг свіжих огірків;
  • 160 г цибулі;
  • 5 зубців часнику;
  • 2 лаврових листи;
  • 2,5 ст.лож. гірчиці;
  • 4 ст.лож. олії;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 2,5 ст.лож. цукру;
  • 4 ст.лож. оцту;
  • 1 ст.лож. солі.
У маринад із цибулею додайте огірки

Огірки наріжте брусочками, а обчищену цибулю півкільцями. В сотейнику змішайте олію з цукром, сіллю, гірчицею, лавровим листом, перцем, оцтом. Спробуйте заправку на смак. Можливо, треба додати трішки солі чи інших спецій.

Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Додайте півкільця цибулі. Перемішайте. Всипте шматочки огірків, легенько перемішайте. Потушіть на найслабшому вогні 5 хвилин. По ходу постійно перемішуйте.

Огірки тушіть 5 хвилин

В останню чергу всипте часник, нарізаний на дрібні шматочки. Вогонь вимкніть. Залиште огірки холонути. Холодними поставте до холодильника на всю ніч. Наступного дня огірковий салат готовий до вживання. Його можна використовувати як гарнір чи закуску, додавати до бутербродів та сандвічів.

Якщо огірків занадто багато, можете частину закрити на зиму. Банки з кришками простерилізуйте. Наповніть їх огірками. Залийте гарячим розсолом і відразу ж закрутіть кришки.

Переверніть слоїки на столі донизу кришками, укутайте в якусь теплу річ. Залиште холонути у такому вигляді. Після цього перенесіть банки в прохолодне місце, бажано темне.

Популярне

Схожі статті

Більше ніяких покупних хачапурі й пиріжків: неймовірні картопляні трубочки без дріжджів, але з секретиком

Якщо ви любите домашню випічку і хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас — картопляні трубочки з бездріжджового тіста. Замість дріжджів ми використовуємо інший продукт, про який й розкажемо.

Неймовірно смачно та ситно: ходовий рецепт овочевого рагу на обід. Готую тричі на тиждень і все одно мало

Овочеве рагу з томатною пастою – просто ідеальний варіант щоденного обіду або вечері для всієї сім'ї. Про покроковий рецепт цієї смакоти – читайте у матеріалі.

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.