Без банок, варіння і стерилізації. Перець “Колобок” на зиму: мамин рецепт найсмачніший і дуже простий

Смачний маринований перець можна отримати, настоявши в холодильнику протягом 3 днів. Якщо потрібне тривале зберігання, перчини разом із маринадом відправляються в морозилку.

Щоб “Колобок” вийшов смачнішим, беріть в роботу великі м’ясисті червоні перці, які нині продаються в достатній кількості.

Вам знадобиться:

  • 12 солодких перчин;
  • 200 г селери;
  • 150 г петрушки;
  • 100 г часнику;
  • 250 мл олії;
  • 500 мл води;
  • 50 г солі;
  • 20 г цукру;
  • 60 мл оцту;
  • 1 ч.лож. горошин чорного перцю;
  • 5 лаврових листки.
Перці проваріть у маринаді

Великі червоні болгарські перчини вимийте, розріжте навпіл, почистьте від насіння та відріжте плодоніжки. Воду й олію вилийте на пательню й поставте на вогонь. Додайте сіль, цукор, оцет, горошки чорного перцю та лаврушку.

Перекладіть у контейнер, пересипаючи петрушкою та часником

Петрушку з селерою вимийте, промокніть вологу й наріжте дрібненько половину порції. Всипте зелень на пательню до решти інгредієнтів. Половину зубців часнику поріжте тоненькими слайсами й додайте туди ж.

Поставте під вантаж

Коли маринад закипить, перекладіть у сковорідку половинки перців, скільки влізе. Накрийте кришкою і проваріть 2 хвилини. Потім переверніть перчини на інший бік і ще витримайте 2 хвилини у накритому стані на вогні.

Маринований перець зберігайте в морозилці

Викладайте готові перці у форму, перекладаючи нарізаною не дуже крупно зеленню та часточками часнику. Залийте перець маринадом, в якому він варився, який попередньо процідіть.

Коли овочі прохолонуть, накрийте тарілкою і поставте зверху щось важке, наприклад 3-літровий бутель з огірками. Перець відправте маринуватися у холодильник на 3 дні. Після цього перекладіть у три пластикові пластикових контейнери по 1,2 л, залийте маринадом і покладіть у морозилку. В міру потреби розморожуйте і подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.