Закриваю баклажани з солодким перцем у томаті на зиму: мінімум 10 баночок. Дуже смачна і вдала заготовка

Сезон приготування консервації на зиму повільно добігає кінця, але ви обов'язково повинні спробувати приготувати ці смачні баклажани. Фірмовий спосіб "закрити" сині на зиму

До зими потрібно готуватись заздалегідь. Мільйони господарів і господарок протягом усього літа та на початку осені займаються приготуванням заготівель на зиму. Якщо у вас ще є місце, де можна поставити декілька баночок такої смачної консервації, обов’язково спробуйте приготувати на зиму баклажани з солодким перцем із додаванням томатного соусу. Цей рецепт швидко стане вашим улюбленим.

Як приготувати зимову консервацію з баклажанами та солодким перцем у томатному соусі
Як приготувати зимову консервацію з баклажанами та солодким перцем у томатному соусі

Інгредієнти:

  • Баклажани – півтора кілограма;
  • Болгарський перець – 800 грамів;
  • Помідори – 1 кілограм;
  • Часник – 1 головка;
  • Оцет винний – 1 столова ложка;
  • Олія рослинна – 4 столові ложки;
  • Томатна паста – 1-2 столові ложки;
  • Сіль – 2 чайні ложки;
  • Цукор – 2-3 столові ложки;
  • Коріандр – 1 чайна ложка;
  • Перець чилі – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно ретельно вимити всі необхідні овочі під проточною водою. Наступним кроком почніть чистити та нарізати інгредієнти. Нашаткуйте помідори та подрібніть їх за допомогою блендера. Очищений болгарський перець наріже скибочками. На плиту поставте томатну масу у каструлі з товстим дном і готуйте на середньому вогні. До томатної маси додайте необхідні спеції, сіль та цукор, томатну пасту, олію та оцет.

Великими шматочками наріжте баклажани та додайте їх у каструлю з томатною масою. Перемішайте та продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин. Через цей час додайте у каструлю нарізаний солодкий перець і тушкуйте протягом 30 хвилин. Час від часу перемішуйте овочі. Коли овочі приготуються, спробуйте їх на сіль.

Готова консервація з баклажанами та солодким перцем у томатному соусі
Готова консервація з баклажанами та солодким перцем у томатному соусі

Готову масу ще гарячою перекладіть у чисті й простерилізовані баночки та закрийте кришками. Зберігайте у прохолодному місці. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.