Салат “Пелюстку” більше не купую: нарізала капусту й буряк на шматочки й заквасила – закуска на славу

Раніше купувала салат "Пелюстка" на базарі. Домашні змітали пластикове відерце з наїдком за одну мить. З'ясувалося, що приготувати такий квашений салат удома доволі просто.

Капуста й буряк ріжуться величенькими шматочками, заливаються маринадом і квасяться 5 днів. Після цього салат можна споживати.

  • 2,5 кг капусти;
  • 500 г буряка;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 6 лаврових листочків;
  • 5 горошин духмяного перцю;
  • 10 горошків чорного перцю;
  • 1 л води.
Капусту наріжте пластинками

Така закуска має привабливий вигляд, і її не соромно поставити навіть на святковий стіл серед м’ясних наїдків. Можна використовувати як салат на вечерю чи сніданок. Його називають “Пелюсткою”, оскільки капустяні пластини фарбуються нерівномірно й зовні нагадують пелюстки троянд.

Буряк наріжте кружальцями

Налийте в глибоку мисочку воду. Розчиніть у ній цукор та сіль. Капустину поріжте на величенькі шматочки й перекладіть половину в каструлю. Буряк почистьте і наріжте кружальцями. Викладіть поверх капусти половину порції. Потім повторіть шари – капуста, буряк. Можете зробити в три шари.

Залийте капусту з буряком маринадом

Додайте лавровий лист й горошини перцю – чорного та духмяного. Залийте солоно-солодкою водою і поставте під прес. Накрийте кришкою, яка менша за діаметр каструлі, а зверху виставте 5-літрову баклажку з водою. Залиште на 5 діб.

Поставте під прес

Щодня прес знімайте, капусту з буряком перемішуйте і знову притискайте вагою. Капуста й буряк мають пустити сік. Капуста в процесі квашення набуває гарного рожевого відтінку, переймаючи його від бурякового соку. Вона виходить не лише красивою зовні, але й хрусткою на смак.

“Пелюстку” можна використовувати як окрему закуску або ж з’єднувати з іншими компонентами в салаті чи додавати до бутербродів та сандвічів.

Популярне

Схожі статті

Слава Соломка знає про життя Олі Фреймут і її чоловіка за кордоном більше за інших: “Вона поїхала назавжди”

Телеведучий Слава Соломка висловився щодо виїзду за кордон своєї колеги, Ольги Фреймут, яка перебралася до Лондона не лише з дітьми, але й з чоловіком.

Це так просто, що будете готувати по 2 рази на тиждень: картопля, запечена у фользі з морквою та ковбасою

У сучасному темпі життя, коли час — це найбільша цінність, поєднання простоти, бюджетності та смаку в стравах — золотий стандарт. І що може бути краще, ніж картопля, запечена у фользі?

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.