Капуста смачніше, ніж м’ясо. Вся родина їсть і нахвалює мій рецепт: капустяні котлетки з цибулею і травами

Такі котлетки стануть чудовою альтернативою м'ясним стравам. Ніжні всередині та з хрумкою скоринкою – ці котлети за копійки мають неперевершений смак.

Навіть без граму м’яса можна приготувати смачні котлети. Є багато рецептів овочевих котлет, та найсмачніші виходять з білокачанної капусти. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом. Такi котлети сподобаються і дітям і дорослим.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;
  • цибуля – 200 г (1 шт);
  • морква – 200 г (1 шт);
  • часник – 4 зубчика;
  • рис – 120 г;
  • вода – 250 г;
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 г;
  • рослинна олія – 50 г;
  • панірувальні сухарі – 150 г;
  • сіль, перець, італійські трави за смаком.

Спосіб приготування:

В першу чергу підготуємо рис. Його потрібно промити, залити холодною водою і залитиши при кімнатній температурі набухати. В цей час підготуємо овочі. Капусту миємо і шинкуємо якомога дрібніше.

Рецепт оригінальних капустяних котлет
Рецепт оригінальних капустяних котлет

Нарізану капусту потрібно приварити. Для цього висипаємо капусту у каструлю, заливаємо гарячою водою і варимо після закипання 10 хвилин. В цей час ставимо варити рис і варимо його після закипання 8 хвилин.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на крупну тертку. Обсмажуємо цибулю з морквою на вершковому маслі до готовності. Вкінчі натираємо у засмажку часник і смажимо ще 2 хвилини.

Відварену капусту потрібно відкинути на друшляк і дати стекти. Рис також відкидаємо на друшляк. Коли капуста трохи охолоне, руками відтискаємо зайву вологу.

В глибоку миску перекладаємо відварену капусту, рис, засмажку, додаємо яйце, перець та сіль. Все ретельно вимішуємо до однорідності.

Рецепт оригінальних капустяних котлет
Рецепт оригінальних капустяних котлет

З готового овочевого фаршу формуємо котлетки і обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.

Рецепт оригінальних капустяних котлет
Рецепт оригінальних капустяних котлет

Обсмажуємо котлети на середньому вогні з двох боків до золотистості. Готові котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Подавайте такі котлети в гарячому вигляді, як доповнення до гарніру, чи овочевого салату. Також такі котлети можна їсти і без доповнення. Ідеально вони смакують зі сметанним соусом з зеленню та часничком.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.