Пиріжки без дріжджів: не морочуся з тістом, а замішую швидке на кефірі. Смажу постійно, тільки начинки міняю

Пиріжки за цим рецептом не треба ані запікати в духовці, ані смажити на пательні, отримуючи купу бризок навсібіч. Дріжджі вам теж не знадобляться, оскільки тісто замішуватимемо на кефірі.

Пиріжки на кефірі виходять м’якими та дуже смачними. Накривши пательню кришкою, отримуємо не смажені вироби, а ефект духовки, й при цьому жодної краплі жиру на сковорідці не присутні.

Вам знадобиться:

  • 200 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 350 г борошна;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Ковбик із тіста розтягніть руками й покладіть начинку

Дістаньте кефір із холодильника завчасно, щоб він був кімнатної температури. Перелийте його в глибоку мисочку. Влийте олію, розбийте яйце, додайте сіль із цукром. Ретельно перемішайте.

Поставте на мисочку ситечко і крізь нього насипте борошно з розпушувачем. Просійте і замісіть тісто. Дайте йому відпочити хвилин 15, а самі допоки займіться приготуванням начинки.

Сформуйте пиріжок

Після цього скачайте з тіста товстенький джгут, який поділіть на рівні частини. З кожної порції сформуйте колобок, приплюскніть руками, трішки розтягніть. По центру викладіть начинку. З’єднайте краї, защепіть і сформуйте пиріжок.

Придавіть, надавши йому пласку форму, й притрусіть борошном. З рештою тіста вчиніть так само. Розігрійте суху пательню. Викладіть на неї декілька пиріжків, накрийте аркушем пергаменту, який виріжте по діаметру сковорідки з невеличким запасом.

Випікайте на сухій пательні під аркушем пергаменту та кришкою

Накрийте кришкою, виставте слабкий вогонь. Нехай пиріжки випікаються 20 хвилин. Відкрийте кришку, переверніть пиріжки на інший бік. Знову накрийте папером та кришкою. Витримайте ще 15 хвилин.

Начинки до цього тіста можна змінювати за бажанням, обираючи хоч солодкі, хоч солоні. У підсумку отримаєте щоразу вдалі пиріжечки, якими ласуватиме вся родина.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.