Роблю на зиму квашені баклажани без оцту: фарширую синенькі часничком і морквою, а подаю зі свіжою цибулькою

Така закуска – проста у приготуванні, але її смак неможливо описати словами. Розповідаємо, як заготувати на зиму квашені баклажани з часником і морквою

Пікантна закуска на зиму з баклажанів і моркви ідеально доповнить будь-яку страву. Автори цього рецепта радять готувати більше банок із консервацією, адже страва виходить настільки смачною, що зупинитись і не їсти її майже неможливо. Окремий плюс такої закуски – відсутність у складі оцту. Отже, хутчіше запам’ятовуйте рецепт та беріться до приготування!

Простий рецепт смачної закуски на зиму з баклажанів і моркви без оцту
Простий рецепт смачної закуски на зиму з баклажанів і моркви без оцту

Інгредієнти:

  • Два кілограми баклажанів;
  • 4 середніх моркви;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 2 столові ложки солі;
  • Запашний перець – 2-3 горошки;
  • Чорний перець – 2-3 горошки;
  • Пучок свіжої петрушки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підгодувати баклажани. Добре помийте овочі під проточною водою та відріжте плодоніжки й “хвостики”. Далі зробіть довгий поздовжній розріз, аби туди помістити начинку. Зробіть розріз лише зверху, аби потім начинка не випадала з баклажанів. Наступним кроком поставте на вогонь каструлю з двома літрами води. Коли рідина закипить, додайте в неї 2 столові ложки солі та розрізані синенькі. Продовжуйте варити їх у киплячій воді протягом 5 хвилин, постійно опускаючи овочі, аби вони не визирали назовні.

Тим часом подрібніть зелень і перекладіть її в окрему тарілку. Моркву натріть на тертці та покладіть до зелені. Туди ж додайте очищений та дрібно нарізаний часник. Посоліть і поперчіть начинку для баклажанів. Залиште моркву з іншими компонентами у тарілці, аби з них вийшов зайвий сік. Тим часом дістаньте баклажани з води та дайте їм охолонути.

Коли синенькі стали не такими гарячими, обережно наповніть зроблений раніше розріз начинкою. Покладіть побільше, аби закуска вийшла соковитою та смачною. Викладіть фаршировані овочі у чисту банку та приготуйте розсіл для консервації. Літр води закип’ятіть із двома столовими ложками солі, а потім – залиште розсіл охолонути до кімнатної температури та залийте синенькі отриманою рідиною.

Рецепт закуски з баклажанів із морквою та часником на зиму
Рецепт закуски з баклажанів із морквою та часником на зиму

Залиште баклажани кваситись на добу, придавивши зверху їх чимось важким, аби овочі були повністю покриті рідиною. Через 24 години закрутіть банки кришками та зберігайте у холодильнику до трьох місяців. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.