На святковий стіл завжди ставлю цю закуску: баклажани з ніжним сиром. У сто разів краще, ніж “Тещин язик”

Завдяки цій закусці ви легко зможете здивувати всіх своїх гостей і рідних. Проста у приготуванні та надзвичайно смачна страва стане головною зіркою будь-якого святкового столу

Смачна закуска – запорука красивого святкового столу. Усім знайомий “Тещин язик” швидко відійде на другий план, варто вам лише один раз скуштувати смаколик за цим рецептом. Якщо довго морочили собі голову й не могли вигадати, чим здивувати гостей на наступному застіллі, хутчіше беріться до приготування цієї закуски. Її ніжний смак точно підкорить вас і кожного, хто спробує принаймні один шматочок.

Яку закуску можна приготувати швидко, щоб здивувати гостей – простий рецепт із баклажанами
Яку закуску можна приготувати швидко, щоб здивувати гостей – простий рецепт із баклажанами

Інгредієнти:

  • 2 середні баклажани;
  • 150 грамів плавленого сиру;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка суміші сушених трав;
  • Сіль та чорний перець на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати баклажани. Для цього помийте та наріжте їх тонкими пластинами. Наступним кроком нагрійте олію у сковороді на середньому вогні. Обсмажте баклажани з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Не варто перетримувати овочі, знімайте їх з вогню, щойно вони стануть м’якими. Розкладіть готові баклажани на паперовому рушнику, щоб увібрати зайву олію.

У глибокій мисці натріть плавлений сир. Туди ж додайте нарізаний часник, суміш сушених трав, сіль та чорний перець. Добре перемішайте, щоб утворилася однорідна начинка. На кожну пластинку баклажана викладіть невелику порцію начинки з плавленим сиром. Заверніть баклажани у рулетики.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть загорнуті у рулетики баклажани з начинкою на деко, застелене пергаментним папером, або інший посуд, який може витримати високі температури. Випікайте закуску у розігрітій духовці протягом 10 хвилин. Подавати закуску до столу потрібно гарячою, прикрашену свіжими травами або зеленою цибулею. Можна подати з соусом на основі йогурту або часниковим соусом.

Смачна та проста у приготуванні закуска з плавленим сиром, яка замінить Тещин язик
Смачна та проста у приготуванні закуска з плавленим сиром, яка замінить Тещин язик

Ця закуска з баклажанів та плавленого сиру буде неймовірно смачною та апетитною, ідеальною для будь-якої вечірки чи сімейного обіду. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.