Нереально смачний гарбузовий пиріг “Три склянки”: мій чоловік не любить гарбуз, але він і не відчувається

Зараз осінь – час теплих затишних вечорів, гарячих напоїв та домашньої випічки. Пропонуємо до вашої уваги справжній осінній пиріг з гарбузом і лимоном.

Що може бути смачнішим домашньої випічки? Особливо, в холодні, осінні вечори. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і неймовірно смачний пиріг з гарбузом. Він дуже ніжний і соковитий, а сам гарбуз у випічці майже не відчувається. Цікавий цей пиріг ще й тим, що готується він без замісу тіста, а всі основні інгредієнти йдуть по 1 склянці. Це дуже простий у приготуванні рецепт, а результат виходить неймовірним.

Необхідні інгредієнти:

(склянка 250 мл)

тісто:

  • борошно – 1 склянка;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • вершкове масло – 200 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Начинка:

  • очищений гарбуз – 800 г;
  • цукор – 100 г;
  • лимон – 1 шт.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо начинку. Для цього гарбуз очищаємо і натираємо на дрібну тертку. До гарбуза додаємо цукор, цедру і сік одного лимону. Все перемішуємо і відставляємо.

Нереально смачний гарбузовий пиріг Три склянки
Нереально смачний гарбузовий пиріг Три склянки

Готуємо тісто, точніше крихту. У глибокій мисці змішуємо борошно, манку, цукор і дрібку солі. Всі сухі інгредієнти ретельно перемішуємо. Дуже холодне вершкове масло з морозилки натираємо на крупній тертці у сухі інгредієнти. Все перетираємо руками до утворення однорідної крихти.

Нереально смачний гарбузовий пиріг Три склянки
Нереально смачний гарбузовий пиріг Три склянки

Збираємо пиріг. Дно і стінки форми для випічки вистилаємо пергаментним папером. Крихту візуально ділимо на 3 частини. На дно форми висипаємо ⅓ всієї крихти і розрівнюємо і трохи притискаємо ложкою. Далі викладаємо половину начинки з гарбуза, разом з соком. Далі викладамо ще ⅓ крихти і знову шар начинки. Зверху все засипаємо крихтою, яка залишилась.

Нереально смачний гарбузовий пиріг Три склянки
Нереально смачний гарбузовий пиріг Три склянки

Випікаємо пиріг приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів до красивого янтарного кольору. Готовий пиріг потрібно охолодити у формі і поставити ще на пару годин в холодильник. Тільки після цього пиріг можна виймати з форми, різати на порційні шматки і подавати до столу. Гарячий пиріг різати не варто, він може розвалитися і не буде триматися форми.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.