Відкриваю одну баночку – і всі ситі: смачні баклажани з квасолею на зиму. З таким салатом і м’яса не треба

Сезон приготування консервації на зиму поступово добігає кінця, але у вас ще є можливість заготувати смачні баклажани з квасолею. Смачна та дуже ситна закрутка сподобається всім

Квасоля у поєднанні з баклажанами утворює не лише апетитну закуску, але й доволі ситний салат, який здатен швидко вгамувати почуття голоду. Ідеальна закуска на холодний зимовий період чудово доповнить будь-яку основну страву та зможе стати прекрасним варіантом для самостійного обіду чи просто перекусу. Отже, берімося до приготування разом!

Смачна консервація на всю зиму з баклажанів і квасолі, яка замінить м'ясо на столі
Смачна консервація на всю зиму з баклажанів і квасолі, яка замінить м’ясо на столі

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів;
  • 500 г квасолі;
  • 3 цибулі;
  • 3 морквини;
  • 1 бульйонний кубик;
  • 1,5 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 ч. ложка сушеної гірчиці;
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком;
  • 1 ч. ложка коріандру;
  • 2 ч. ложки оцту;
  • Зелень на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно добре помити баклажани під проточною водою. Далі обітріть їх та обріжте хвостики з обох боків. Очищати “синенькі” від шкірки не потрібно, можете одразу починати нарізати їх кубики невеликого розміру. Квасоль потрібно замочити у холодній воді на декілька годин або залишити на цілу ніч у прохолодній воді.

На розігрітій сковорідці з олією обсмажте баклажани до золотистої корочки. Після цього приберіть їх зі сковорідки. У тій же олії обсмажте дрібно нарізані цибулю та нашатковану кружечками або натерту на тертці моркви. Готуйте овочі до м’якості. Викладіть баклажани назад на пательню, додайте квасоль і тушкуйте ще кілька хвилин. Додайте сіль, цукор, гірчицю, перець, коріандр та бульйонний кубик, за бажання та наявності. Якщо бажаєте, додайте оцет для додаткового яскравого смаку.

Рецепт смачної та дуже ситної закрутки на зиму з баклажанами та квасолею
Рецепт смачної та дуже ситної закрутки на зиму з баклажанами та квасолею

Продовжуйте тушкувати овочі ще протягом 5-7 хвилин. Стерилізуйте банки та кришки. Заповніть банки закускою, яку щойно зняли з вогню. Закрийте кришки і поставте банки в каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте протягом близько 20-25 хвилин. Вийміть банки з води, перевірте герметичність кришок. Охолоджуйте традиційним способом – загорніть закрутки у ковдру.

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.