Не минтай, а золото. Так готують вже всі мої знайомі: піддивилася ідею рецепту у сусідки з першого поверху

Цей рецепт сподобається всім господиням і господарям за його простору у приготуванні та неймовірний результат. Мінімум зусиль, а смак, ніби страву готували передові кулінари!

Применшувати користь риби неможливо. Страви, приготовані з додаванням морських або річних мешканців, завжди користувались особливою популярністю. Втім, не кожному подобається возитись із рибою на власній кухні, адже тоді приміщення заповнюється ароматами, які надихають далеко не всіх. Минтай за цим рецептом готується у духовці, тому ви можете забути про неприємний запах смаженої риби.

Простий рецепт запеченого минтая, який готується за лічені хвилини у духовці
Простий рецепт запеченого минтая, який готується за лічені хвилини у духовці

Інгредієнти:

  • 4 філе минтая;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки лимонного соку;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю;
  • 1/2 ч. ложки сушеного базиліку;
  • 1 лимон, нарізаний на тонкі кружечки;
  • Свіжа зелень.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно самостійно зробити філе минтая або розморозити вже готове, яке ви попередньо придбали у магазині. Розітріть його оливковою олією, яку потрібно змішати з лимонним соком. Така проста маніпуляція допоможе зробити м’ясо соковитим та дуже ароматним. Наступним кроком у невеликій мисці змішайте часник, сіль, перець та сушений базилік. Посипте власноруч приготованою приправою філе минтая з обох сторін. До змащеної оливковою олією та лимонним соком риби спеції добре прилипнуть.

Відставте філе минтая у сторону та розігрійте духовку до 200 градусів. Поки духовка гріється, почніть готувати рибу до випікання. Покладіть філе минтая на деко або в іншу форму, яку потрібно попередньо покрити пергаментним папером.

Випікайте минтай у верхній частині духовки протягом приблизно 15-20 хвилин або до того часу, поки риба не стане білою, а її м’ясо стане буквально розсипчастим і легко відділятиметься за допомогою виделки. Прикрасьте готовий минтай кружечками лимона та свіжою зеленню.

Кулінари поділились простим рецептом запеченого у духовці минтая
Кулінари поділились простим рецептом запеченого у духовці минтая

Запечений минтай готовий до подачі. Цей рецепт простий, а риба виходить соковитою та неймовірно апетитною. Подається страва з приготовленими раніше овочами або з гарніром – на ваш вибір.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.