Рецепт сирної випічки з яблуками мені дала свекруха: ніжні кекси люблять всі, бо це неймовірна смакота

Ще один чудовий рецепт сирної випічки поповнить сьогодні ваш кулінарний зошит, тому що кекси з яблуками не можуть залишити байдужими нікого.

За цим рецептом у вас вийде 10-12 штук легких та вершкових кексів, тому, якщо ви хочете отримати більше, будь ласка, перерахуйте кількість інгредієнтів на власні потреби.

Окрім продуктів, що вказані в рецепті, вам знадобиться духовка, яка на момент відправляння до неї випічки, буде розігріта до 180° та формочки для кексів.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний 220 г
  • Яйця 2 штуки
  • Вершкове масло 80 г
  • Борошно 180-200 г
  • Розпушувач 8 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Яблука 1-2 штуки
  • Рослинна олія для змащування формочок

Приготування

Кекси з яблуками
Кекси з яблуками
  1.  У мисці змішайте за допомогою міксера спочатку масло, яке попередньо потрібно зігріти до м’якого стану, з цукром. Працюйте над цим хвилини 3, а потім вбивайте туди, не припиняючи роботи міксером, по одному яйцю. Коли маса стане однорідною, покладіть до неї сир. Продовжуйте все перемішувати так, що не було жодної грудочки. Після того заздалегідь просіяне борошно та розпушувач додавайте порціями, перемішуючи все вже за допомогою лопатки. В результаті у вас повинно бути досить густе тісто.
  2. Формочки для випікання кексів ретельно змастіть рослинною олією та покладіть у них тісто. Поверхню кожного кексу вирівняйте.
  3. Помиті та обсушені яблука наріжте на 6-8 частин. Приберіть з них серцевину з насінням, а часточки подрібніть ще так, щоб можна було ними викласти поверхню кожного кексу у будь-якій формі: зірочки, квіточки тощо.
  4. Після того, як викладете яблука, відправляйте форми з кексами у розігріту духовку на 30 хвилин.
  5. Перевіряйте готовність кексів за допомогою дерев’яної палички. Готові кекси витягніть з духовки й гарячими посипте зверху цукровою пудрою. До цукрової пудри можна додати щіпку меленої кориці.

Популярне

Схожі статті

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".

Без клопоту та без борошна: десерт, який підкорив мого чоловіка. Всі повинні знати, наскільки це смачно!

Цей шоколадний торт підкорює своїм бездоганним смаком, ароматом і простотою у приготуванні. А особливістю десерту є те, що він без грама борошна!