Ніжне яблучне печиво нашвидкуруч замість шарлотки: беру мінімум простих інгредієнтів, які завжди є під рукою

До чашки чаю завжди хочеться скуштувати шматочок ароматної домашньої випічки. Якщо ви дуже любите поєднання яблука з тістом, але часу на шарлотку немає, цей рецепт для вас

Приготувати печиво за цим простим рецептом варто хоча б заради неймовірно апетитного аромату, який заповнить всю вашу оселю у процесі. Яблучний десерт готується дуже просто, тому витрачати багато зусиль і часу вам не доведеться. Для приготування такого печива можна використовувати кисло-солодкі яблука, аби надати готовій випічці особливого смаку. Якщо до чашки чаю або горнятка кави не вистачає смачного додатку, хутчіше беріться за справу!

Простий рецепт смачного печива з яблуками замість шарлотки

Інгредієнти:

  • 2 середні яблука;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 250 г пшеничного борошна;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • 1/2 чайної ложки кориці;
  • Дрібка солі.

Спосіб приготування:

На самому початку процесу приготування печива ввімкніть духовку розігріватись до 180 градусів. Підготуйте деко, на якому будете випікати десерт. Для цього покрийте його пергаментним папером та змастіть зверху невеликою кількістю олії, щоб печиво не пригоріло.

Тепер почніть готувати тісто для печива. У великій мисці змішайте розтоплене вершкове масло та цукор, додаючи яйце та ванільний цукор. Ретельно перемішайте вміст миски, аби всі інгредієнти між собою поєднались. Яблука очистьте від шкірки та серцевини, натріть їх на тертці та додайте все це до миски з іншими інгредієнтами, перемішайте. Важливо, щоб в яблуках не було багато зайвої рідини. Якщо ви обрали занадто соковиті яблука, попередньо відтисніть зайвий сік.

В іншій мисці змішайте пшеничне борошно, соду, корицю та дрібку солі. Просійте всі сухі інгредієнти за допомогою сита. Додайте сухі інгредієнти до маси з яблуками. Замішуйте до отримання однорідного тіста.

Викладіть тісто ложкою на форму для випікання, розташовуючи кожен шматочок печива на відстані один від одного. Випікайте десерт у попередньо розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Вийміть з духовки і дайте охолонути перед подачею.

Кулінари розповіли, як швидко і просто приготувати ароматне яблучне печиво замість шарлотки

Тепер ви готові насолоджуватися ароматним та смачним яблучним печивом. Подавайте його до чаю або кави, доповнивши джемом або сиропом улюбленого смаку. Втім, такий десерт виявиться апетитним і без будь-яких додатків. Смачного!