Викладаю на тарілку фарш, втикаю шматочки картоплі: виходить дуже гарно – справжня троянда

Картопляна лазанья готується не дуже складно. Натомість страва з картоплі й фаршу виходить гарною. Виглядає на блюді немов троянда. Обов'язково приготуйте на пробу.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 200 г яловичого фаршу;
  • 150 г цибулі;
  • 100 г баклажанів;
  • 300 г томатного соусу;
  • 2 ст.лож. вина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 40 г сиру моцарела;
  • 1 ст.лож. соєвого соусу;
  • перець, сіль.
Зріжте один слайс вздовж, а решту впоперек картоплини

Картоплю почистьте. Зріжте пласт в довжину, щоб картопляні шматочки мали упор. Наріжте картоплини впоперек на тонкі слайси. Промийте картоплю в кількох водах, щоб змити крохмаль.

Налийте в пательню води, посоліть і закип’ятіть її. Додайте картопляні шматочки й тримайте в окропі до 5 хвилин. Вони не повинні стати повністю готовими, а стануть м’якими в середині й хрусткими ззовні.

Викладіть часточки картоплі на фарш сторчма

Перекладіть картоплю в мисочку й залийте холодною водою. Шматочки мають трішки скрутитися, але не розсипатися. Перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися вологи.

До фаршу додайте подрібнений часник, влийте вино та соєвий соус. Притрусіть перцем, посоліть та перемішайте. Цибулю і баклажани наріжте кубиками. Підсмажте фарш на пательні на сильному вогні. Додайте цибулю та баклажани.

Змастіть пелюстки олією

Перемішайте, трішки підсмажте й додайте томатний соус. Зменште вогонь, поперчіть і тушіть, щоб волога уварилася. Викладіть фарш у форму. Зверху торцем виставте шматочки картоплі у вигляді квітки.

Присипте готову троянду петрушкою

Змастіть картопляні пелюстки олією. Відправте до духовки, розігрітої до 190 градусів. Запікайте нашу квітку 20 хвилин. Діставши страву з духовки, присипте шматочками сиру моцарела. Й поверніть до духовки ще на 10 хвилин. Готову троянду присипте подрібненою петрушкою.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.