Піддивилася, як шеф-кухар смажить рибу на воді й собі спробувала: цупка шкоринка і ніжна м’якоть усередині

Смаження риби з додаванням води дозволяє позбутися бризок. Така рибка не пригорить, олія не буде плавитися й видавати неприємний аромат. Отже, обов'язково спробуйте.

Для готування підійде будь-яка риба – хоч морська, хоч річна. Робиться все дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 500 г риби;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка спецій для риби;
  • 1 дрібка паприки;
  • 1 дрібка меленого чорного перцю;
  • 120 г пшеничного борошна;
  • 120 г кукурудзяного борошна;
  • олія для смаження.
Обваляйте шматочки риби в борошняній суміші

Розробіть рибні тушки, почистивши луску, вибравши нутрощі та розрізавши на порційні шматочки. Посоліть їх і ретельно утріть кристали в рибний м’якуш. Додайте улюблені спеції чи візьміть уже готові для риби. Ще раз перемішайте і відставте на 10 хвилин.

Вмочіть шматочок риби у холодну воду й тут же відправте на розжарену пательню

Засипте в поліетиленовий пакет пшеничне та кукурудзяне борошно. За бажанням всипте трішки паприки й меленого чорного перцю. Потрусіть пакет, щоб усе перемішалося. Просолену рибу помістіть в панірувальну суміш. Ще раз потрусіть.

Витягніть запаніровані шматочки риби, а суміш борошна у пакеті зав’яжіть і відправте до морозилки. Вона вам ще згодиться наступного разу.

Підсмажте з одного боку

Розігрійте пательню на вогні, влийте олію. Кожен шматочок риби різко опускайте в мисочку з водою, швидко витягайте, струшуйте і відправляйте на розжарену пательню, підсмажуючи з обох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Переверніть і підсмажте з іншого боку

Водяна плівка, що утвориться довкола риби, не дасть можливості волозі виходити з продукту. Тож наші шматочки вийдуть доволі соковитими. Під час смаження до того ж не утворюватиметься чорного прошарку від згорілого борошна, що зазвичай утворює неприємний аромат. Нічого не стрілятиме і не бризкатиме навсібіч, а олія залишиться прозорою.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.