Слойки на кефірі, краще ніж “Наполеон”. Готую завжди одразу подвійну порцію: розмітають все за 1 хвилину

Ці слойки на смак віддалено нагадують "Наполеон". Можливо, комусь вони видадуться навіть кращими, ніж усім нам добре відомий тортик. Тож треба обов'язково зробити на пробу.

Вам знадобиться:

  • 500 г борошна;
  • 250 г вершкового масла;
  • 250 мл кефіру;
  • 10 г розпушувача;
  • 3 дрібки солі.

Для крихти:

  • 120 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 150 г вершкового масла.
Корж, присипаний крихтою, накрийте другим коржем

Борошно висипте в широку місткість. Дістаньте з холодильника вершкове масло, обваляйте в борошні й прямо в мисці натріть на тертушці. Посоліть суміш і висипте розпушувач. Перемішайте так, щоб вийшла масляна крихта в борошні.

Влийте кефір 2,5%. Спочатку перемішайте ложкою, потім вимісіть руками. Але зовсім трішки, щоб тільки зібрати все в суцільний ковбик. Складіть його в харчову плівку та поставте в холодильник на 1 годину.

Верхній корж підіткніть під нижній

Тим часом приготуйте тісто для крихти. У борошно всипте цукор, додайте ванільний цукор, перемішайте. Холодний шматочок масла натріть у цю солодку масу. Розподіліть масло рівномірно по борошну. Набирайте руками жменьку маси й обтирайте, щоб вийшли масляні крихти. Вони мають бути як великими, так і дрібними. Сильно не придавлюйте, бо масло розтане від рук і втратить потрібну консистенцію.

Солодку крихту поставте в холодильник. Натомість дістаньте перший ковбик. Притрусіть килимок борошном і викладіть тісто. Допоки воно холодне, трішки обімніть його. Розділіть тісто навпіл. Кожну половинку розріжте ще на три шматочки.

Наріжте на порції

Увімкніть духовку, щоб розігрівалася до 180 градусів. Кожен шматочок розкачайте на прямокутники завтовшки 3-5 мм. Викладіть перший на деко з пергаментом. Дістаньте з холодильника крихту. Зробіть із маси 5 однакових купок. Одну з них розподіліть по коржу. Накрийте другим коржем. Легенько притисніть руками та викладіть шар крихти.

Продовжуйте працювати таким чином. Шостий корж розкатайте ширшим за інші. Накрийте попередні пласти й підгорніть краї під перший корж. Підрівняйте боки конструкції за допомогою лінійки, щоб вийшов правильний прямокутник.

Випікайте слойки близько 40 хвилин

Лінійкою намітьте лінії розрізів на тістечка. Впоперек поділіть тортик на 4 смужки, а вздовж – на три. Зробіть надрізи дуже гострим великим ножем. Розсуньте окремі шматочки один від одного, бо вони будуть рости.

Поставте у розігріту духовку. Випікайте 35-40 хвилин. Дістаньте тістечка “Наполеон” з духовки й дайте прохолонути прямо на деку. Після цього присипте цукровою пудрою з ванількою чи корицею.