Супер смачна вечеря: лінивий плов з розсипчастим рисом та ароматним м’ясом готую у духовці швидко та просто

Неймовірно смачний та простий рецепт приготування плову у духовці, за яким у вас обов'язково все вийде. Вам не знадобиться багато часу для підготовки продуктів, а результат задовольнить вас.

У даному рецепті одним з основних складників є баранина, але ви можете взяти будь-яке м’ясо: свинину, яловичину чи курятину. А рис  рекомендуємо взяти басматі, він вийде більш розсипчастим. Спеції ви також можете взяти ті, які вам більш до вподоби. Але, погодьтесь, тоді це буде вже інший смак, тому все ж таки спробуйте приготувати саме так, як вказано у рецепті.

Інгредієнти

  • Баранина не жирна м’якість 1 кг
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Діжонська гірчиця
  • Помідори чері 7 штук
  • Часник 4 зубчики
  • Спеції: духмяний перець, тим’ян, розмарин, шавлія
  • Рис басматі 2 склянки
  • Соняшникова олія

Приготування

плов
Лінивий плов
  1. Спочатку потрібно підготувати м’ясо: змастіть його олією та посипте сіллю великого помелу. Для цього рецепту не потрібно його нарізати. Покладіть шматок у розігріту у пательні олію жиром вниз та обсмажте його з обох боків до рум’яної скоринки. Тепер м’ясо перекладіть в інший посуд, а у пательню з жиром від м’яса відразу покладіть нарізані досить великими шматками моркву, цибулю, цілі зубчики часнику та помідори. Як тільки часник дасть аромат, додайте 2 столові ложки води, перемішайте та через 1-2 хвилини зніміть пательню з плити.
  2. Далі шмат м’яса змастіть гірчицею та перекладіть у пательню з овочами. Додайте спеції та поставте на плиту. Одразу додайте гарячої води так, щоб вона прикрила овочі й підсоліть її. Тепер доведіть до кипіння, накрийте спочатку фольгою, а потім кришкою. Тепер відправте пательню у розігріту до 180° духовку на 2 години.
  3. Після того м’ясо перекладіть у тарілку, а бульйон процідіть. Промитий рис залийте бульйоном 1:4. Доведіть все на плиті до кипіння, а тоді відправте його, накривши фольгою та кришкою, у духовку при t 200° на 15 хвилин.
  4. Готовий рис перекладіть у блюдо, посипте порізаною зеленню, а зверху викладіть м’ясо, порізавши його на порції.

Популярне

Схожі статті

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!

Мають трьох дітей, але за кордон ні-ні: Решетнік, Дикий та інші багатодітні зірки, які попри все в Україні

Україна переживає важкі часи через війну, економічні труднощі та інші виклики. У таких умовах питання про збільшення сім'ї може викликати непорозуміння або навіть звинувачення.

Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру: закохалась з першого шматочка! Навіть на свято буду подавати

Такий шоколадний десерт готується мега просто та швидко. Вам знадобиться всього декілька доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.