Універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів: найкращий рецепт, який тільки існує. Свекруха дала

Один рецепт тіста на всі випадки життя! З таким тістом ви отримаєте ідеальні вареники, пельмені і навіть чебуреки. Тісто не рветься, не липне і не розварюється.

Смачні пельмені, вареники, чи чебуреки не вийдуть без правильного та смачного тіста. Пропонуємо до вашої уваги універсальний рецепт тіста, яке можна використовувати для різних страв. Воно зовсім не липне до рук та до столу, а також швидко та легко замішується.

Необхідні інгредієнти:

  • вода (окріп) – 250 мл;
  • борошно – 3 склянки (510 г);
  • яйця –1 шт;
  • олія рослинна – 3 ст.л;
  • сіль – 1 ч.л без гірки.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо 3 склянки просіяного борошна і додаємо сіль та перемішуємо. Туди відразу вливаємо склянку крутого окропу і відразу ложкою перемішуємо. Далі туди ж вбиваємо 1 яйце і вливаємо рослинну олію.

Універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів
Універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів

Продовжуємо замішувати тісто ложкою. Коли тісто схопиться, починаємо його вимішувати руками. Спочатку вимішуємо в мисці, щоб всі крихти та все борошно зібралися в один комок.

Після цього тісто перекладаємо на робочу поверхню і продовжуємо вимішувати. Стіл не потрібно припиляти борошном, чи змащувати олією. Тісто буде гарно вимішуватися і не прилипати, ні до робочої поверхні, ні до рук.

Універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів
Універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів

Звертаємо вашу увагу, що тісто не буде гарячим. Після того, як ви замісите його ложкою, тісто буде просто теплим, тож працювати з ним буде комфортно.

Вимішене тісто виходить досить щільним, але еластичним. Готове тісто загортаємо у харчову плівку і даємо “відпочити” 20-30 хвилин. Після цього з тістом можна працювати.

Таке тісто розкачується у тоненький пласт, не рветься і не прилипає до столу. Крім того, воно гарно защіпується з начинкою і не розварюється у воді.

До слова, таке тісто ви можете приготувати заздалегідь і навіть заморозити. Розморожувати його потрібно у холодильнику 8-10 годин. Після розморожування тісто не втрачає свої властивості.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.