Гарбузові деруни: рецепт смачних і апетитних оладок, які можна їсти губами – так смачно, що готую через день

У сезон гарбуза обов'язково спробуйте приготувати цю дуже смачну і яскраву страву. Це рецепт старовинної української кухні і він дійсно дуже смачний і вартий уваги.

Гарбуз – універсальний овоч, з якого готують закуски, супи, основні страви і навіть десерти. Цей овоч не лише дуже смачний і корисний, а й має яскравий колір. Саму тому страви з гарбуза виходять не лише смачні, але й апетитні і ефектні.

У сезон гарбуза, обов’язково включайте його у свій раціон. Цей овоч неймовірно корисний. Так, гарбуз багатий вітамінами А, С, Е, D, РР, К, групи B і рідкісним вітаміном Т. Крім того, він допомагає прискорити процеси засвоєння їжі і нормалізувати метаболізм.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавих і смачних дерунів з гарбузом. Такі деруни виходять дуже ніжними, їх буквально можна їсти губами.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 400 г;
  • очищений гарбуз – 400 г;
  • борошно – 3 ст.л. з гіркою;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю і гарбуз очищаємо і натираємо на спеціальній тертці для дерунів. Також можна скористатися кухонним комбайном. До натертих овочів додаємо яйце, сіль, перець і ретельно перемішуємо. Далі у цю суміш додаємо просіяне борошно і ще раз перемішуємо.

Гарбузові деруни: рецепт смачних і апетитних оладок

У пательню наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо столовою ложкою деруни. Обсмажуємо деруни з двох сторін до рум’яності.

Гарбузові деруни: рецепт смачних і апетитних оладок

Готові деруни подаємо до столу гарячими. Вони ідеально смакують зі сметаною. Також можна зробити смачний соус на основі сметани. Так, до сметани треба додати дрібно нарізану зелень, трішки солі та перцю і видавити зубчик часнику.

Готові деруни з гарбузом виходять набагато ніжнішими, ніж класичні деруни з картоплі. Крім того, вони мають дуже красивий помаранчевий колір, що додає їм особливої апетитності.

Смачного!