Чи подобається вам м’ясо по-французьки? А можна так само приготувати й рибу: минтай, від якого слинка потече

У м'яса по-французьки є багато шанувальників, але рецепт настільки припав до смаку поціновувачам цього способу приготування страв, що замість м'яса почали готувати також й рибу.

Яку ж рибу бажано обрати для приготування її за цим рецептом? Звісно, що ви вільні обрати будь-яку рибу, що вам до вподоби, але, зрозуміло, що потрібна та, в якої не багато дрібних кісточок та ще вона після запікання у духовці повинна зберегти свою соковитість. Крім того, не аби яку  роль у виборі грає співвідношення ціна — якість. Всім цим критеріям повною мірою відповідає всім добре відомий хек.

Для приготування риби по-французьки, окрім продуктів, вам знадобиться форма для запікання, змащена рослинною олією та духовка, яку перед відправлянням до неї страви потрібно розігріти до 180°.

Продукти

  • Філе минтая 800 г
  • Морква 2 штуки
  • Цибуля 2 штуки
  • Сметана жирністю від 15% 2 столові ложки
  • Твердий сир 50 г
  • Сіль та перець на ваш смак

Для змащування риби:

  • Гірчиця 1 столова ложка
  • Оцет бальзамічний 1 столова ложка

Приготування

Р
Риба по-французьки
  1. Тушку минтаю почистьте та помийте. Відділіть філе та поріжте його на шматки середнього розміру. Далі їх потрібно посолити та поперчити на ваш смак та викласти у заздалегідь підготовлену форму для запікання.
  2. Приготуйте суміш для змащування риби, з’єднавши та перемішавши між собою гірчицю та бальзамічний оцет. Змастіть нею за допомогою пензлика кожен шматочок риби. Тепер дайте хеку маринуватися, поки будете готувати моркву та цибулю.
  3. Тепер займіться овочами. Помиту та почищену моркву натріть на великій терці. Цибулю поріжте на дрібні кубики. Відправте підготовлені овочі у розігріту рослинну олію на сковорідку та, помішуючи, обсмажте їх до готовності.
  4. Далі на кожен шматочок риби щедро покладіть суміш моркви та цибулі. Зверху розподіліть по 1 столовій ложці на кожен шматок сметану і, на останок, зверху посипте натертим сиром.
  5.  Відправляйте форму з рибою у духовку, а через 30 хвилин діставайте готову рибу по-французьки.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.