З одного яйця та склянки борошна ціле деко смакоти: до швидкого печива додаю ще один секретний інгредієнт

Для приготування цього печива не потрібно витрачати чимало коштів. Усе необхідне знайдете в холодильнику. Готується тісто дуже швидко, а виходить смачний та крихкий продукт.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 100 мл води;
  • 100 мл олії;
  • 2 пакетики ванільного цукру;
  • 330 г борошна;
  • 2 ч.лож. розпушувачу;
  • 50 г цукрової пудри.
Бюджетне печиво з одного яйця

У глибокій мисочці з’єднайте яйце з водою та олією. Всипте ванільний цукор. Ретельно перемішайте масу вінчиком. Всипте половину борошна, перемішайте, щоб не було грудочок.

Додайте другу частину борошна, всипте розпушувач і починайте замішувати тісто руками. Воно має вийти м’яким. Розкачувати не потрібно. Просто відривайте шматочки тіста, формуйте з них джгутики чи кружальця й викладайте на деко з простеленим аркушем пергаменту.

Бюджетне печиво з одного яйця

Поставте в духову шафу, розігріту до 170 градусів. Орієнтовний час випікання – 30 хвилин. Дивіться по своїй духовці. Печиво має підрум’янитися й вирости в розмірах. Ще гарячим запаніруйте печиво в цукровій пудрі та викладіть на пласку тарілку.

Бюджетне печиво з одного яйця

Форма для цього печива є не принциповою. Можете зробити кружальця. А замість цукрової пудри приготувати глазур. Задля цього 100 г цукру змішайте з 50 г води. Поставте на середній вогонь і постійно помішуйте.

Бюджетне печиво з одного яйця

Маса має закипіти, а цукор повністю розчинитися. Тепер вогонь зменште до мінімуму і проваріть масу 5 хвилин. Глибоку мисочку змастіть сиропом. Викладіть у неї частину печива, полийте глазур’ю та перемішайте руками, щоб цукровий сироп розподілився по всій поверхні пряників.

Викладайте готові вироби на решітку, щоб глазур прихопилася, а самі тим часом змащуйте іншу порцію печива. До молока чи до чаю таке печиво буде дуже доречним.