Смажу пиріжки за секретним рецептом на кефірі: від таких не поправляються. Чоловік наминає по 10 штук за раз

Такий простий рецепт точно стане вашим улюбленим. Для приготування страви не потрібно витрачати багато сил і часу – достатньо просто знати секрети та лайфхаки

Ароматні та ніжні пиріжки на кефірі швидко стануть вашою найулюбленішою стравою. Така закуска стане в пригоді, якщо ви часто перекушуєте за межами дому. У школі, в університеті чи на роботі достатньо просто дістати шматочок ніжної випічки та втамувати голод. Отже, швидше берімося за приготування такої простої, але разом із тим апетитної страви.

Кулінари поділились простим рецептом апетитних і м'яких пиріжків
Кулінари поділились простим рецептом апетитних і м’яких пиріжків

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки рослинної олії;

Для начинки:

  • Сир;
  • Зелень;
  • Картопля.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно замішати тісто. Для цього у глибокій мисці змішайте борошно, сіль та соду. Додайте кефір, яйце та рослинну олію. Замішуйте тісто до однорідності. Накрийте миску з тістом рушником і залиште його на 15-20 хвилин, щоб воно трішки підійшло.

Тим часом можете приготувати начинку. Ви можете обрати будь-яку улюблену серединку – картопля, м’ясо, печінка, сир і зелень або будь-які інші варіації страви. Ми пропонуємо приготувати пиріжки з сиром, зеленню та картоплею. Попередньо відваріть бульбу та зробіть із неї пюре. Натріть сир, а зелень наріжте. Змішайте начинку.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розділіть тісто на невеликі кулі. Кожну кулю розкачайте і розмістіть у середині начинку. Закрийте краї тіста, утворюючи пиріжки. Помістіть їх на деко, застелене пергаментом. Випікати пиріжки потрібно у попередньо розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин, або доки вони не стануть золотистими.

Як приготувати смачні пиріжки на кефірі за лічені хвилини
Як приготувати смачні пиріжки на кефірі за лічені хвилини

За 5 хвилин до завершення приготування помастіть пиріжки збитим яйцем для красивого блиску. Вийміть пиріжки з духовки і залиште їх трошки остудитися перед подачею.

Популярне

Схожі статті

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

І роки на ній не відбиваються: Алла Мазур вийшла у світ з ідеальним “бейбі-фейс”. Невже зробила підтяжку?

Алла Мазур завжди привертала увагу своїм професіоналізмом та чарівністю. Однак останнім часом шанувальники та глядачі не могли не помітити, що 58-річна жінка виглядає значно молодшою за свій вік.