Потрібні лише борошно та окріп. Пиріжки з тонкого хрусткого тіста: роблю з різними начинками по настрою

Пиріжки за цим рецептом хоч і з дріжджами, але готуються дуже швидко. Буквально 15-20 хвилин. Ніяких турбот з опарою не знадобиться. Начинки можна обирати будь-які.

Пиріжечки вийдуть пухкі, м’які та дуже повітряні.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. молока чи води;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 скл. окропу;
  • 4 скл. борошна.
Швидкі дріжджові безопарні пиріжки

Вилийте тепле молоко у мисочку. Додайте сіль, цукор і сухі дріжджі. Влийте олію. Збийте вінчиком, щоб дріжджі розійшлися. Додайте 3 склянки просіяного борошна. Перемішайте масу й додайте крутий окріп. Якщо немає молока, можна обійтися теплою водою, але з молоком пиріжечки, звісно, вийдуть набагато смачнішими.

Швидкі дріжджові безопарні пиріжки

Додайте решту борошна й замісіть тісто. Спочатку робіть це ложкою, щоб не обпекти руки. Коли трішки охолоне, приступайте до вимішування руками. На це піде близько 5 хвилин.

На килимок висипте трішки борошна, викладіть тісто. Ще трішки вимісіть і розділіть ковбик на однакові шматочки. Обваляйте кожен у невеликій кількості борошна і розкачайте скалкою або розтягніть руками.

Швидкі дріжджові безопарні пиріжки

Покладіть по центру начинку. Защепіть краї та сформуйте пиріжок. Решту шматочків тіста обробіть таким же чином. Якщо в кімнаті тепло, напівфабрикати будуть підійматися самостійно. Якщо прохолодно, поставте в теплу духовку хвилин на 10. Деко попередньо вистеліть рушником.

Швидкі дріжджові безопарні пиріжки

Дістаньте деко з пиріжками й починайте їх смажити на пательні у великій кількості олії, щоб вироби у ньому плавали. Час від часу пиріжки здвигайте з місця, щоб не прилипли до дна. Коли підсмажаться до золотавої скоринки, переверніть їх на інший бік.

Готувати пиріжки за цим рецептом можна з будь-якою начинкою. Наприклад, із тушкованою капустою, м’ятою картоплею, м’ясним фаршем чи з яблуками.