Сендвіч по-українськи: такі канапки розлітаються з мого столу, як гарячі пиріжки. З буряком і сиром

Канапки – ідеальна закуска до святкового столу. Пропонуємо приготувати смачні бутерброди, які точно сподобаються всім гурманам. Простий рецепт апетитного смаколика

Злегка хрусткий смак червоного буряка та ніжний присмак сиру сподобаються навіть найбільшим гурманам. Такий смаколик чудово доповнить будь-який святковий стіл. Головною його особливістю є простота приготування, а також симпатичний зовнішній вид – яскравий колір червоного буряка чудово доповнюється відтінками зелені. Отже, хутчіше берімося до справи.

Простий, але дуже смачний варіант закуски на святковий стіл із буряком і сиром

Інгредієнти:

  • 4-6 шматочків хліба;
  • 1 варений буряк;
  • 150 г сиру фета;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • Сіль і чорний перець на смак;
  • Свіжа зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підсмажити хліб. Нагрійте сковорідку на середньому вогні та додайте оливкову олію. Обсмажте шматочки хліба на розігрітій пательні з обох сторін до золотистого кольору. Шматочки випічки мають бути хрусткими. Перекладіть хліб на паперовий рушник для того, аби видалити зайву олію.

Наріжте варений буряк тонкими кружальцями. Коли всі складові канапок готові, почніть “збирати” закуску. Для початку покладіть на скибочки смаженого хлібу по невеликому шматочку сиру фета. Розмажте його за допомогою ложки або ножа для масла.

Далі потрібно викласти нарізані пластинки буряка на підготовлені заздалегідь шматочки хліба. Додайте сіль та чорний перець на власний смак. Ви також можете доповнити закуску будь-якими іншими улюбленими спеціями. Прикрасьте канапки свіжою зеленню, як от, наприклад, кріп, базилік або шпинат.

Кулінари поділились цікавим рецептом смачних канапок із буряком і сиром

Подавайте канапки з буряком і сиром теплими або залиште їх для охолодження у кімнатній температурі. Варто зазначити, що готувати таку страву найкраще, використовуючи не простий білий хліб, а з насінням або будь-який інший варіант подібної випічки. Так закуска буде апетитнішою, а присмак насиченішим. Смачного!