Мій брауні завжди вологий і не забитий. Ділюсь ідеальними пропорціями улюбленого шоколадного торта до чаю

Брауні – відоме американське тістечко, яке полюбили у всьому світі. Воно має яскравий шоколадний смак і вологу структуру. Готується такий десерт не складно.

Всі любителі шоколаду будуть в захваті від тістечка брауні. У складі цього десерту дуже велика частка шоколаду і дуже мало борошна. За рахунок цього тісто має цікаву консистенцію, не схожу на класичні пироги. Брауні – дуже вологе і м’яке тістечко. Пропонуємо до вашої уваги класичний рецепт брауні, який виходить як у кондитерській.

Необхідні інгредієнти:

(форма 19х19 см)

  • темний (чорний шоколад) – 200 г;
  • вершкове масло – 110 г;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 65 г;
  • какао – 25 г;
  • ваніль – 1 дрібка;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску перекладаємо подрібнений на невеликі шматки чорний шоколад і додаємо до нього вершкове масло. Ставимо миску на водяну баню і топимо шоколад, постійно помішуючи, до повного розчинення.

Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської

В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо до них цукор, ваніль, дрібку солі і збиваємо все міксером до утворення пишної маси яскраво-жовтого кольору.

Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської

До збитих яєць поступово вливаємо розтоплений шоколад і продовжуємо збивати міксером, поки все не з’єднається в одну суміш. В окрему миску просійте борошно і какао. Сухі інгредієнти перемішайте і всипте у шоколадно-яєчну суміш. Акуратно лопаткою вимішуємо тісто до однорідності.

Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської

Форму для випічки вистеляємо пергаментним папером і ретельно змащуємо форму вершковим маслом (дно та боки). Виливаємо тісто у форму і ставимо випікатися у розігріту духовку при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.

Після випікання треба дати пирогу повністю охолонути і тільки тоді виймати його з форми. ріжемо брауні на порційні шматочки, присипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до столу. Цікаво, що смачнішим цей десерт стає на другий день після холодильника. Брауні потрібно зберігати саме у холодильнику.

Смачного!