Ліниві котлети по-київськи, які смачніші за класичні: соковиті і легко готуються – ліплю на кожне свято

Класичний рецепт приготування котлети по-київськи досить складний і потребує вмінь. Пропонуємо до вашої уваги спрощений рецепт, який вийде у кожного.

Котлети по-київськи – одна з найвідоміших страв сучасної української кухні. Здавалося б, приготувати її не складно, адже в складі лише куряче філе, масло та паніровка. Та у багатьох господинь не виходить приготувати ці котлети так, як у ресторані. У когось масло не витікає в розрізі, у когось котлета виходить сухою, а в інших навпаки сирою. Пропонуємо до вашої уваги спрощений рецепт котлет по-київськи, які вийдуть у кожного. Вони виходять дуже соковитими, ніжними всередині та з хрумкою скоринкою. Приготувати їх набагато простіше, адже готуються вони не з цілого філе, а з фаршу.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;
  • батон (мякиш) – 2 шм;
  • молоко – 100 мл;
  • вершкове масло – 60 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп – 1 пучок;
  • панірувальні сухарі – 70 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо ароматне масло для начинки. До вершкового масла додаємо дрібно нарізаний кріп і видавлений зубчик часнику і все ретельно перемішуємо. Викладаємо масляну суміш на харчову плівку і формуємо “ковбаску”. Кладемо масло у морозилку.

Ліниві котлети по-київськи, які смачніші за класичні

Готуємо фарш. 2 шматочки батону без скоринки заливаємо молоком і відставляємо в сторону. Треба, щоб батон був не свіжим, а трохи черствим. Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку, додаємо до нього сіль, перець за смаком. Батон злегка відтискаємо від молока і кладемо також у фарш. Все ретельно вимішуємо.

Вологими руками ділимо фарш на заготовки для котлет. Робимо не маленькі котлети. Із вказаних інгредієнтів вийде 6 котлет.

Виймаємо масло із морозилки і ріжемо його на 6 частин. Формуємо самі котлети: беремо заготовку із фаршу, всередину вкладаємо шматочок ароматного масла і защіплюємо котлету так, щоб начинка була всередині.

Ліниві котлети по-київськи, які смачніші за класичні

Готові котлети обвалюємо у панірувальних сухарях (краще брати крупні) і обсмажуємо на розігрітій олії на середньому вогні. смажимо, не накриваючи кришкою, по 7-8 хвилин з кожного боку до румяності.

Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Котлети подаємо до столу в гарячому вигляді.

Смачного!