В родині веганів немає, але ці котлети улітають миттю: рецепт котлеток з сочевиці став хітом моєї кухні

У зв'язку з тим, що Православна церква України у цьому році перейшла на юліанський календар, то Різдвяний піст триватиме з 15 листопада по 24 грудня. Отже, цей рецепт стане вірянам у нагоді.

Зрадіють йому й ті, хто обрав для себе веганство. А от всі інші, коли такі котлетки спробують, то будуть неодмінно приємно здивовані як їхньою смакотою, так і простотою, а особливо швидкістю приготування страви з сочевиці.

Треба сказати, що сочевиця поки що не має серед широкого загалу великої популярності, а даремно. В цій культурі з роду бобових міститься чимала кількість вітамінів групи B, зокрема вітаміну В9, вітамін С, залізо, магній та калій. Тому для підтримки нервової системи сочевиця є просто чудовим продуктом. Корисно вживати її й тим, хто прагне покращити м’язи та кістки, укріпити імунну систему, особливо напередодні зими.

Як же приготувати чудові котлетки з сочевиці?

Готується все неймовірно просто.

Продукти та приготування

Для приготування так званого фаршу для котлет потрібно:

  • 1,5 склянки сочевиці
  • 2,5 склянки води
  • 1 штука ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 штука моркви
  • 15 г зелені петрушки
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування фаршу почніть з того, що сочевицю залийте водою не менше ніж на 2 години.

Після того воду відцідіть, а сочевицю покладіть у кухонний комбайн або в інший прилад: у подрібнювач або пропустіть через м’ясорубку разом з іншими складниками страви.

Далі поріжте дрібно цибулю та часник, зелень петрушки. Моркву натріть на терці.

Тепер поєднайте все у чаші кухонного комбайна, додайте сіль та перець, покладіть томатну пасту і все добре перемішайте до консистенції однорідного фаршу.

Після того з фаршу сформуйте котлети одного розміру та смажте їх у розігрітій у сковорідці олії протягом 3 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готові котлетки викладайте спочатку на паперовий рушник для того, щоб позбавитися зайвої олії.

Котлети з сочевиці
Котлети з сочевиці

Вживайте котлетки з улюбленим соусом.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.