Відбивні з секретиком, від яких у захваті мої чоловіки. Улюблений варіант вечері + ідея, що подати на гарнір

Відбивні по цьому рецепту виходять надзвичайно смачними. Весь секрет – у приготуванні кляру. Він не лише додає смаку страві, а й робить м'ясо соковитим та ніжним.

Відбивні – дуже проста страва. Та не кожен готує її смачно. У когось м’ясо виходить сухим, у когось “горить” кляр, а в когось вони смачні та мають непрезентабельний вигляд. Пропонуємо до вашої уваги рецепт, за яким ви приготуєте ідеальні відбивні. Секрет цього рецепту і незвичайному клярі. Та саме він робить куряче м’ясо дуже соковитим і ніжним. А смак кляру чудово доповнює смак курочки.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для кляру:

  • яйця – 4 шт;
  • майонез – 3 ст.л;
  • сметана – 3 ст.л;
  • борошно – 4 ст.л з гіркою;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо на порційні шматки. Вони мають бути не дуже тонкими. Злегка відбиваємо м’ясо молотком з двох сторін. Філе солимо і перчимо з двох сторін і відставляємо.

Рецепт ідеальних курячих відбивних

Готуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо 4 яйця, додаємо сметану, майонез, сіль, перець і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Далі у миску додаємо борошно і знову перемішуємо. 1 цибулину збиваємо до стану пюре в блендері, або тремо на тертці і додаємо в кояр. Перемішуємо до однорідності. Готовий кляр має вийти трішки рідшим, ніж тісто на оладки.

Рецепт ідеальних курячих відбивних

Добре розігріваємо пательню з рослинною олією без запаху. Вмочаємо кожен шматочок у кляр і викладаємо на пательню. Обсмажуємо відбивні з двох сторін до рум’яності. Смажити потрібно на середньому вогні. Накриваємо відбивні кришкою після того, як перевертаємо смажитись на інших бік.

Рецепт ідеальних курячих відбивних

Готові відбивні виходять дуже смачними, соковитою і з легкою ноткою цибулі у клярі.

Такі відбивні ідеально поєднуються з гарніром із картоплі. Можна приготувати картопляне пюре, або картоплю по-селянськи. Для картоплі по-селянські, очищену картоплю треба нарізати на скибочки і відварити після закипання води рівно 3 хвилини. Воду зливаємо і додаємо до картоплі сіль, перець, паприку, сухий часник і щедро додаємо рослинну олію. Заправлену картоплю перекладаємо на деко і відправляємо у розігріту духовку запікатися при температурі 200 градусів 20 хвилин. Картопля виходить дуже смачною. Вона має хрумку скоринку і ніжна всередині.

Смачного!