Знайшла цей геніальний рецепт у мами в зошиті. Забуті котлети з 90-х: бюджетно, смачно і приготує кожен

Коли після розвалу Союзу громадянам стало зовсім непереливки, жіночкам доводилося викручуватися, придумуючи різні бюджетні рецепти. Котлети без крапельки м'яса теж родом звідти.

На смак та зовнішній вигляд такі котлети нагадують м’ясні. Вони такі ж ситні, натомість цю вечерю можна приготувати, коли вдома дуже сутужно з фінансами та нагодувати домашніх.

Вам знадобиться:

  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 1 скл. води;
  • 2 картоплини;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 цибулини;
  • сіль, перець.
Котлети з 90-их без м’яса

Неважливо, яку вівсяну крупу ви візьмете. Пластівці можуть бути крупними, дрібними чи швидкого приготування. Страва все одно вийде смачною. Вівсянку висипте в глибоку мисочку. Закип’ятіть воду й залийте крупу окропом. Перемішайте ложкою й відставте на 15 хвилин для набрякання. Якщо пластівці тривалої варки, то потрібно буде зачекати зо пів години.

Котлети з 90-их без м’яса

Картоплини почистьте, вимийте та натріть на тертушці з дрібними отворами. У процесі виділиться сік. Його не зливайте, нехай залишається. Зубці часнику теж натріть дрібненько. Обчищені цибулини натріть на тертушці з великими отворами. Змішайте обидві маси. Посоліть та поперчіть до смаку. Перемішайте до однорідності.

Котлети з 90-их без м’яса

Руки вмочіть у воді, зачерпніть ложкою фарш, сформуйте котлету й відразу перекладайте на розігріту пательню з достатньою кількістю олії. Смажте на середньому вогні 3-5 хвилин, накривши сковорідку кришкою.

Котлети з 90-их без м’яса

Переверніть на інший бік, знову накрийте кришкою та смажте ще 3 хвилини. Діставайте готові котлети з пательні й перекладайте на тарілку, вистелену паперовим рушником. Так зайвий жир всотається. Подавайте до столу зі сметаною чи кетчупом. На гарнір – свіжі чи солоні овочі.

Популярне

Схожі статті

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!