Картоплю з салом готую за класичним рецептом: одразу пахне, як у батьківському домі. Тепла і затишна страва

Приготуйте цю страву разом з дитиною і ви отримаєте не аби яке задоволення, занурившись у кулінарне минуле предків. А коли сядете їсти у теплій хаті всією родиною, то й зовсім на душі стане тепло.

Картопля із салом — це справжня українська класика, яка своїм корінням уходить у далеке минуле. Відтворити атмосферу української кухні минулого століття та навіть тисячоліття допоможе цей рецепт, за яким дехто й досі готує таку просту й разом з цим смачну та поживну страву.

Для приготування страви, про яку йде мова, продуктів знадобиться не багато. Зазвичай наші предки готували таке осінню, коли збирали картоплю, а свинка була вже відгодована. Хоча картопля та сало були на столі українців завжди, бо врожаї городини збирали не погані, а сало зберігали засоленим.

Склад продуктів

  • Картопля 1 кг
  • Сало 0,5 кг
  • Часник 1 головка
  • Сіль, перець за вашим смаком

Приготування

Картопля з салом за класичним рецептом
  1. У цій нехитрій страві важливо не переварити картоплю. Тому варити її потрібно у шкірці, поклавши у гарячу воду на 15 хвилин від моменту закипання. Попередньо, як всім зрозуміло, картоплю потрібно дуже ретельно відібрати, щоб вона була приблизно одного розміру, не ушкоджена, відмита за допомогою щітки.
  2. Шматок сала обирають не солене. Обрізають шкірку, нарізають на шматки та обсмажують у пательні з обох боків, витоплюючи смалець. Сало трішки підсоліть.
  3. Коли шкварки будуть готові, перекладіть їх в інший посуд
  4. А у пательню з жиром покладіть розчавлений часник й обсмажте його. Він надалі вам не знадобиться і через кілька хвилин його потрібно буде прибрати. А от духмяним жиром ви будете поливати картоплю.
  5. Картоплю не доведену до готовності розріжте вздовж не до кінця. Розкривши, кожну полийте витопленим жиром. Посоліть та поперчіть, а потім закладіть у кожну шкварки. Знову полийте жиром та відправте у розігріту до 200° духовку на 10-15 хвилин.
  6. Готову картоплю посипте порізаним кропом та вживайте з квашеними помідорами, огірками та капустою.