Перевірила вже не одноразово і тепер готую тільки так: найніжніша риба під шубкою, запечена у духовці

Приготуйте рибу за цим рецептом та побалуйте свою родину цією простою та водночас дуже смачною й поживною стравою. Риба виходить напрочуд ніжною та соковитою.

Для приготування риби під шубкою у духовці ви можете обрати будь-який її вид. Це може бути хек, тріска, минтай та таке інше. Окрім продуктів вам знадобиться розігріти духовку до температури 180° та змастити форму для запікання вершковим маслом.

Продукти для приготування

  • Рибне філе 500 г
  • Вершки 10% 300 мл
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сир типу Моцарела 100 г
  • Хлібний батон 3 скибочки
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 1 щіпка
  • Сіль та чорний молотий перець на ваш смак

Приготування

Риба під шубкою у духовці
Риба під шубкою у духовці
  1. Спочатку вам потрібно зробити рибне філе: почистьте рибу, видаліть у тушки голову, плавники, хвіст та внутрішності. Потім розріжте її вздовж хребта та руками вийміть його й всі кісточки дрібні та великі.
  2. Філе розріжте на невеличкі шматки. Посоліть їх та поперчіть на ваш смак.
  3. Цибулю наріжте на досить дрібні кубики. Далі покладіть їх у пательню у розігріту олію та обсмажте до прозорого кольору, помішуючи.
  4. Поки цибуля обсмажується, у скибочок батона обріжте кірку з усіх боків, а м’якість пошматуйте та залийте вершками. Посоліть та вбийте яйця. Можна також додати ваші улюблені спеції та сушені трави.
  5. Сир натріть на дрібній терці й також відправте до вершково-яєчної суміші. Все добре перемішайте так, щоб утворилась однорідна маса.
  6. Тепер у підготовлену форму для запікання на дно викладіть обсмажену цибулю. Зверху розкладіть шматочки рибного філе. Все це залийте підготовленою масою для так званої “шубки”.
  7. Відправте форму для запікання у розігріту духовку на 40-45 хвилин.
  8. Готову рибу подавайте з рисом або іншим гарніром, який вам до вподоби.

Популярне

Схожі статті

Скумбрія зі смаком червоної риби: гості навіть не здогадуються, що це не лосось. Ефектно і дуже смачно

Звичайна скумбрія буде мати смак дорогої червоної риби, якщо її приготувати правильним способом. Спробуйте так запекти рибку і ви будете в захваті від результату.

Улюблений салат моєї свекрухи – для фігури корисно: відварюю 2 буряки, беру свіжий апельсин і роблю шедевр

Салат з буряком та апельсином — це ідеальний вибір для тих, хто цінує здорове харчування та цікаві поєднання смаків. Яскравий і надзвичайно корисний, цей салат стане доповненням до вашого меню.

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.