Біляші-п’ятихвилинки: ніяких дріжджів! Тісто замішую на кефірі буквально за 5 хв – чоловік просить добавки

Дуже смачні біляші можна зготувати й без дріжджів, замісивши тісто на кефірі. Робиться усе настільки швидко, що їх можна назвати "п'ятихвилинками".

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 5 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 0,3 ч.лож. лимонної кислоти;
  • 600 г борошна.

Для начинки:

  • 500 г фаршу;
  • 250 г цибулі;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • чорний перець;
  • 50 мл окропу.
Біляші-п’ятихвилинки на кефірі

Кефір кімнатної температури змішайте з сіллю та олією. Перемішайте і відставте вбік. Борошно змішайте з содою, лимонною кислотою та просійте крізь сито. Влийте в борошняну суміш кефір і замісіть тісто. Перекладіть ковбик у миску, затягніть харчовою плівкою. Нехай трішки настоїться.

Біляші-п’ятихвилинки на кефірі

Цибулю почистьте, наріжте на шматочки й подрібніть у блендері. Змішайте з фаршем і посоліть. Присипте чорним перцем і перемішайте руками. Залийте окріп. Якщо фарш не соковитий, можете влити трішки більше води.

Біляші-п’ятихвилинки на кефірі

Тісто розділіть на 20 однакових шматочків. Розплескайте руками кульку з тіста, покладіть по центру начинку. Загорніть у вигляді трикутника, защипніть краї, залишивши відкритим трішки фаршу по центру.

Біляші-п’ятихвилинки на кефірі

Влийте у пательню багатенько олії, розігрійте. Викладайте біляші начинкою до низу. Смажте з одного боку 5-6 хвилин на середньому вогні. Переверніть і стільки ж тримайте з іншого боку. Час від часу ложкою поливайте вироби зверху олією, зачерпуючи зі сковорідки.

Як бачите, з таким тістом набагато менше возитися, аніж із дріжджовим. Але від цього біляші не стають менш смачними. Навпаки, багатьом припадуть до вподоби саме такі трикутнички з м’ясним фаршем. М’ясо для фаршу можете брати будь-яке – свиняче чи яловиче. А ще краще змішати два види відразу.

Популярне

Схожі статті

Тераса на березі річки: Наталія Могилевська показала частину свого будинку, куди щоранку виходить в халаті

Наталія Могилевська показала розкішну терасу у своєму будинку на березі річки, яку тільки нещодавно закінчила будувати. Співачка зауважила, що тепер має велику родину та усім повинно вистачати місця.

Соковитий, повітряний та ароматний ромовий пиріг до чаю: рецепт з кулінарного зошита мами з усіма секретами

Ромовий пиріг – це класичний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Сподіваємося, що цей рецепт стане вашим улюбленим, і ви будете радувати своїх близьких цим ароматним і ніжним пирогом.

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.