Оселедець по-студентськи. І гостям подати не соромно: дешево та смачно. Чоловік закохався в цей рецепт

Виготовити оселедець по-студентськи дуже просто. Натомість страва вийде дуже смачною. До того ж зекономите купу грошей, адже купуючи готову малосольну рибу, заплатите вдвічі дорожче.

Вам знадобиться:

  • 2 оселедці;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 500 мл води;
  • 2 ч.лож. олії;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. суміші перців;
  • 1 дрібка коріандру;
  • 2 лаврових листи.
Малосольний оселедець за студентським рецептом

В оселедців відріжте голови, виріжте нутрощі, ретельно вимийте і промокніть паперовим рушником. За бажанням можете позбавитися й від шкуринки. Але студенти навряд чи б стали цим заморочуватися.

Малосольний оселедець за студентським рецептом

Наріжте підготовлені тушки на порційні шматочки. Цибулину почистьте, вимийте, висушіть, розріжте навпіл. Кожну половинку наріжте півкружальцями. Відставте вбік.

В каструлю налийте воду, всипте туди сіль, цукор, суміш перців, коріандр і лавровий лист. Поставте на вогонь. Коли маринад закипить, проваріть 2 хвилини, після чого плиту вимкніть. Залиште каструлю холонути.

Малосольний оселедець за студентським рецептом

Два півлітрові слоїки ретельно вимийте й дайте повністю висохнути. Починайте викладати в них шарами цибулю й рибу, допоки банки не заповняться. Залийте їх холодним маринадом разом зі спеціями.

До кожної банки додайте по 1 ч.лож. олії. Накрийте шматочками фольги чи кришками й поставте до холодильника. Наступного дня можете діставати малосольний оселедець і куштувати.

Малосольний оселедець за студентським рецептом

На тарілку викладайте не лише рибу, але й цибулю з банки. Вона теж виходить смачна. Як бачите, рецепт дуже простий і для студентського бюджету саме те. Якщо ж у вас не критична ситуація з грішми, можете таким же чином засолити скумбрію.

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.