Ідеально на вечерю та святковий стіл: дуже соковита і ніжна свинина під шубою у духовці – швидкий рецепт

Свинина під шубою – це ідеальна вечеря або основна страва на святковому столі. М'ясо за цим рецептом виходить дуже соковитим та ніжним. Воно настільки м'яке, що його можна їсти губами.

Якщо ви не знаєте, що поставити на святковий стіл у якості основної страви, приготуйте свинину з картоплею під сирною шубкою. Ця страва досить проста у приготування, а смак виходить неймовірним.

Необхідні інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 1 кг;
  • картопля – 5-7 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сметана – 2 ст.л;
  • гірчиця – 1 ч.л;
  • олія – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Свинячу вирізку наріжте шматочками товщиною приблизно 0,5 см. Молоточком відбийте м’ясо з однією сторони. Шматочки солимо і перчимо з обох сторін.

Рецепт соковитої і ніжної свинини під шубою у духовці
Рецепт соковитої і ніжної свинини під шубою у духовці

5-7 картоплин ( в залежності від розміру) очищаємо і натираємо на крупну тертку. Натерту картоплю відтискаємо від соку і перекладаємо у миску. До картоплі додаємо сіль, перець і перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією. По всій поверхні форми розприділяємо натерту картоплю. Цибулину очищаємо і ріжемо півкільцями. Викладаємо цибулю поверх картоплі.

Рецепт соковитої і ніжної свинини під шубою у духовці
Рецепт соковитої і ніжної свинини під шубою у духовці

Далі викладаємо шматки свинини. М’ясо повністю має покрити овочі.

В окрему миску на великій тертці натираємо твердий сир. До нього додаємо сметану, майонез, гірчицю. Все перемішуємо. Готову суміш викладаємо поверх м’яса. Все рівномірно розподіляємо.

Рецепт соковитої і ніжної свинини під шубою у духовці
Рецепт соковитої і ніжної свинини під шубою у духовці

Накриваємо форму для випічки фольгою і ставимо у розігріту духовку випікатися при температурі 200 градусів 20 хвилин. Після цього зніміть фольгу і поставте у духовку ще на 10 хвилин.

Страва готова. М’ясо під шубкою найсмачніше смакує відразу після випікання. Воно виходить дуже ніжним і соковитим. Подавайте цю страву разом з легкими овочевими салатами та іншими закусками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.