Приготувала раз на пробу і закохалася в цей смак. Тепер м’ясо запікаю з сирим рисом у духовці. Рецепт вечері

Цей рецепт геніальний, адже м'ясо та гарнір до нього готуються одночасно. Це не лише швидко, а й дуже смачно. Курка виходить соковитою та ніжною, а рис розсипчастий і дуже смачний.

Курка з рисом у духовці – відмінний варіант для вечері, чи обіду. Готується страва дуже швидко і просто. Все змішав, поставив у духовку і готово. При цьому рис виходить розсипчастим, має яскравий, приємний смак. А ось курочка виходить соковитою та ніжною.

Необхідні інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт;
  • морква – 2 шт;
  • олія – 4 ст.л;
  • рис пропарений – 350 г;
  • курячі голені – 8-10 шт;
  • вода – 700 мл;
  • часник – 3 зубчика;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю та моркву очищаємо. Цибулю ріжемо дрібним кубиком, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на рослинній олії цибулю до легкої золотистості і додаємо до неї моркву і готуємо до напівготовності моркви. Засмажку солимо, перчимо і перемішуємо.

Курячі голені солимо, перчимо і додаємо приправу до плову, або інші спеції за смаком. Можна м’ясо замаринувати завчасно, тоді воно буде ще смачнішим, але це не обов’язково.

2 склянки рису потрібно промити.

У глибоку форму для запікання викладаємо всю засмажку і розприділяємо по дну форми. Далі викладаємо на засмажку рис.

Рецепт запеченого м'яса в духовці з сирим рисом
Рецепт запеченого м’яса в духовці з сирим рисом

На 2 склянки рису треба брати 4 склянки води. Воду нагріваємо до кипіння, додаємо сіль та перець до води. Окропом заливаємо рис і зверху викладаємо курячі голені.

Рецепт запеченого м'яса в духовці з сирим рисом
Рецепт запеченого м’яса в духовці з сирим рисом

3 зубчика часник цілими вкидаємо до рису.

Закриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту духовку готуватися при температурі 180 градусів на годину. За 10 хвилин до готовності фольгу знімаємо.

Лінивий плов з куркою готовий. Страва виходить дуже смачною і дійсно схожа на плов, але менш жирна. Також цю страву можна зробити й зовсім дієтичною. Тоді замість засмажки у рис додаємо сирі цибулю та моркву.

Подавайте курочку з рисом разом з овочевими салатами та іншими легкими закусками.

Вечеря готова! Смачного!

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.