З цими цукерками я скинула 12 кг: шоколад та горіхи можуть бути дієтичними. Рецепт домашніх смаколиків

Смачні, а головне – корисні цукерки, точно стануть ідеальним доповненням до горнятка кави або чашки чаю. Порадуйте себе неймовірно апетитними солодощами.

Апетитні цукерки стануть ідеальним варіантом для тих, хто не може уявити свого життя без смачного десерту, але псувати здоров’я та фігуру бажання не мають. Розповідаємо, як приготувати апетитний смаколик швидко, а після його куштування не жалкувати про те, що набрали зайві кілограми. Завдяки цим простим у приготуванні солодощам у вас вийде навіть скинути вагу – що вже говорити про набір?

Рецепт смачних домашніх цукерок із шоколадом та горіхами від кулінарів-дієтологів
Рецепт смачних домашніх цукерок із шоколадом та горіхами від кулінарів-дієтологів

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки кокосової олії;
  • 1/4 склянки меду;
  • 1/2 ч. ложки ванільного екстракту;
  • 1/2 склянки горіхів (на вибір: горіхи, мигдаль, волоські горіхи);
  • 1/4 склянки насіння чіа;
  • 1/4 склянки сушених фруктів (на вибір: курага, червона смородина, вишня);
  • 150 г темного шоколаду;
  • 1 ч. ложка кокосової олії для глазурі;
  • Горішки для прикраси.

Спосіб приготування:

Розтопіть кокосову олію в каструлі на середньому вогні. Додайте мед або кленовий сироп, ванільний екстракт та сіль. Добре перемішайте. Додайте подрібнені горіхи, насіння чіа та сушені фрукти до суміші. За бажання, ви можете додати какао, аби серединка теж була шоколадною. Знову перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Знявши з вогню, залиште суміш на пару хвилин, щоб вона трішки охолонула. Потім за допомогою ложки розкладіть невеликі порції суміші на папір для випічки або силіконовий килимок, утворюючи круглі або овальні цукерки. Ви також можете використовувати спеціальну силіконову кондитерську форму. У такому разі у вас вийде покласти всередину цілий горішок, який буде красиво видно у розрізі. Поставте сформовані цукерки в морозильник на 15-20 хвилин, щоб вони стали твердими.

Тим часом розтопіть темний шоколад разом із кокосовою олією на водяній бані або у мікрохвильовці. Змастіть отриманою глазур’ю кожну цукерку, використовуючи ложку. Покладіть цукерки на пергаментний папір. Одразу ж прикрасьте цукерки подрібненими горішками, поки шоколад ще не застиг.

Рецепт смачних домашніх цукерок із шоколадом та горіхами від кулінарів-дієтологів
Рецепт смачних домашніх цукерок із шоколадом та горіхами від кулінарів-дієтологів

Поставте цукерки в холодильник до повного застигання шоколаду. Потім зберігайте їх у холодильнику. Ці неймовірно апетитні домашні цукерки з горіхами і шоколадом є не просто смачним, але і корисним десертом, що можна просто приготувати вдома. Ви самостійно обираєте інгредієнти для цукерок, а тому впевнені в їхній якості. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.