У піст до гарніру подаю домашнім морквяні котлети: всього 2 інгредієнти і купа оригінальної смакоти на столі

Класичні морквяні котлети готуються з моркви й манки. Якщо додати сіль, вони замінять м'ясні, якщо цукор – стануть чудовим самостійним сніданком до чаю.

Вам знадобиться:

  • 600 г моркви;
  • 3 ст.лож. манки у “фарш”;
  • 3 ст.лож. манки для обвалювання;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 ст.лож. олії.
Морквяні котлети для посту

Моркву ретельно вимийте під проточною водою, залучивши щітку. Ми розглянемо рецепт приготування солодких морквяних котлет. Якщо хочете застосувати їх замість м’ясних, то виключіть цукор, а солі додайте трішки більше.

Морквяні котлети для посту

Плоди моркви почистьте овочерізкою, знявши зовсім тоненький шар шкірочки. Наріжте моркву великими шматочками й складіть їх у каструлю. Залийте холодною водою. Поставте на невеликий вогонь.

Коли вода в каструлі закипить, проваріть овоч 15 хвилин. Нехай морква залишається трішки недовареною. Воду з каструлі злийте, а овочу дайте прохолонути природним шляхом. Далі натріть на тертушці з дрібними чи середніми отворами. Якщо скористаєтеся великими, котлети можуть розвалитися у процесі смаження.

Морквяні котлети для посту

Додайте в морквяний фарш сіль та цукор. Всипте манку. Якщо готуєте солоні котлети, можете всипати подрібнену зелень та розчавлений часник. Ретельно перемішайте масу. Залиште на 15 хвилин, щоб манна крупа набубнявіла й зв’язала компоненти.

Морквяні котлети для посту

Насипте в мисочку манку для обвалювання. Ложкою зачерпуйте морквяний фарш, формуйте круглі чи довгуваті котлетки, обвалюйте їх у манці й перекладайте на дошку. Викладіть котлетки на розігріту пательню, змащену олією.

Смажте на середньому вогні 5 хвилин з одного боку. Потім переверніть і стільки ж підсмажуйте з іншого. Має вийти золотава кірочка. Кришкою морквяні котлетки не накривайте. У такому разі вони не набудуть хрусткої скоринки. Котлети викладайте на тарілку й подавайте до столу зі сметаною.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.