Мої фірмові вареники на Різдво: рецепт ідеального тіста, яке ніколи не розварюється, і начинка на вибір

Апетитні та неймовірно прості у приготуванні вареники точно стануть головним хітом вашого святкового столу. Скоріше записуйте цей надлегкий рецепт у свою кулінарну книгу!

Смачні українські вареники – страва, яка завжди доречна на будь-якому святковому столі. Витончений аромат і вишукана начинка роблять цей смаколик улюбленим для багатьох. Найкраще подавати вареники зі сметаною, адже саме так їх куштували наші пращури. А ось головний секрет приготування вареників, які ніколи не розварюються – правильне тісто та витриманий час варіння. Ділимось секретним рецептом!

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 чашки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • Пів склянки води;
  • Половина чайної ложки солі;

Для начинки:

  • 3-4 середні картоплини;
  • 1 цибуля;
  • 2-3 столові ложки вершкового масла;
  • Сіль і перець на смак.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно та сіль. Розбийте яйце і додайте їх до борошна. Поступово доливайте воду і замішуйте тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто занадто сухе, додайте ще трошки води.

Приготуйте тісто для вареників
Приготуйте тісто для вареників

Накрийте тісто серветкою і залиште його на 15-20 хвилин, щоб воно відпочило. Картоплю очистьте та наріжте на кубики. Свіжу цибулю очистьте та дрібно наріжте. Зваріть картоплю до м’якості в підсоленій воді. Відцідіть воду, додайте вершкове масло, сіль і перець, а потім змішайте до стану пюре.

Розкачайте тісто на товщину близько 2-3 мм. Виріжте кружечки за допомогою склянки або форми для вареників. На кожен кружечок кладіть трошки начинки (картопля і цибуля). Защепніть краї тіста в центрі і утворіть півмісяць, добре затискаючи краї. Перекладіть вареники на дерев’яну дошку.

Сформуйте вареники з тіста
Сформуйте вареники з тіста
Зробіть з тіста вареники
Зробіть з тіста вареники

Доведіть воду у каструлі до кипіння. Покладіть вареники в окріп, зменште вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин або до того часу, поки вони не спливуть. Дістаньте вареники з води. Подаємо готову страву гарячою, можливо, зі сметаною або вершковим маслом.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.