Мої фірмові вареники на Різдво: рецепт ідеального тіста, яке ніколи не розварюється, і начинка на вибір

Апетитні та неймовірно прості у приготуванні вареники точно стануть головним хітом вашого святкового столу. Скоріше записуйте цей надлегкий рецепт у свою кулінарну книгу!

Смачні українські вареники – страва, яка завжди доречна на будь-якому святковому столі. Витончений аромат і вишукана начинка роблять цей смаколик улюбленим для багатьох. Найкраще подавати вареники зі сметаною, адже саме так їх куштували наші пращури. А ось головний секрет приготування вареників, які ніколи не розварюються – правильне тісто та витриманий час варіння. Ділимось секретним рецептом!

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 чашки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • Пів склянки води;
  • Половина чайної ложки солі;

Для начинки:

  • 3-4 середні картоплини;
  • 1 цибуля;
  • 2-3 столові ложки вершкового масла;
  • Сіль і перець на смак.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно та сіль. Розбийте яйце і додайте їх до борошна. Поступово доливайте воду і замішуйте тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто занадто сухе, додайте ще трошки води.

Приготуйте тісто для вареників

Накрийте тісто серветкою і залиште його на 15-20 хвилин, щоб воно відпочило. Картоплю очистьте та наріжте на кубики. Свіжу цибулю очистьте та дрібно наріжте. Зваріть картоплю до м’якості в підсоленій воді. Відцідіть воду, додайте вершкове масло, сіль і перець, а потім змішайте до стану пюре.

Розкачайте тісто на товщину близько 2-3 мм. Виріжте кружечки за допомогою склянки або форми для вареників. На кожен кружечок кладіть трошки начинки (картопля і цибуля). Защепніть краї тіста в центрі і утворіть півмісяць, добре затискаючи краї. Перекладіть вареники на дерев’яну дошку.

Сформуйте вареники з тіста
Зробіть з тіста вареники

Доведіть воду у каструлі до кипіння. Покладіть вареники в окріп, зменште вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин або до того часу, поки вони не спливуть. Дістаньте вареники з води. Подаємо готову страву гарячою, можливо, зі сметаною або вершковим маслом.