Пісна вечеря з рису, капусти й моркви: неперевершений смак завдяки запіканню в духовці – рідні хвалитимуть

Під час посту рис із капустою, запечений у духовці, можете подавати, як основну страву. В інший час використовувати як гарнір до м'яса. Прикрасити страву можна зеленню.

Вам знадобиться:

  • 500 г капусти;
  • 100 г рису;
  • 100 г моркви;
  • 70 г томатної пасти;
  • 100 мл води;
  • 3 дрібки солі;
  • 6 ст.лож. олії.
Пісна вечеря з рису та капусти в духовці

З молодими капустою та морквою страва виходить соковитішою. Та будемо орієнтуватися на сезон. Рис беріть будь-який – вийде однозначно смачно. Томатну пасту краще купувати солодкувату, щоб готовий продукт не віддавав кислинкою.

Пісна вечеря з рису та капусти в духовці

Капусту позбавте верхніх листочків, що підсохли. Нашинкуйте качан тонкою соломкою. Моркву обчистьте, вимийте та натріть на тертушці з великими отворами. Рис кілька разів промивайте, допоки вода не стане чистою.

Прогрійте на пательні рафіновану олію. Додайте капусту з морквою. Перемішайте, посоліть. Тушіть на середньому вогні 7 хвилин. Увімкніть духовку, щоб прогрілася до 160 градусів.

Пісна вечеря з рису та капусти в духовці

Додайте на сковорідку промитий рис, викладіть томатну пасту і ще трішки присоліть. Влийте холодну воду, перемішайте. Перекладіть суміш з пательні в форму й поставте її до розігрітої духовки, накривши фольгою.

Витримайте 15 хвилин. Дістаньте форму й спробуйте страву на смак. Можливо, треба додати ще трішки солі чи долити води, щоб капуста не підгоріла. Поверніть форму назад і випікайте ще 15 хвилин.

Пісна вечеря з рису та капусти в духовці

Після цього духовку вимкніть, а рис із капустою не діставайте. Нехай страва настоїться ще 10 хвилин. Так уся волога всотається в рис, і страва буде соковитою, але не водянистою.

Викладіть вечерю на тарілки й прикрасьте зеленню. Це потрібно не лише для краси, але й для покращення смакових якостей.