Королева столу — запечена качка: 3 кроки зробити страву, від якої не відірватися. І нехай весь світ зачекає!

Як приготувати качку так, щоб вона не була жорсткою, для чого потрібно вимочувати її у солоній воді та який маринад пасує їй найбільше — про це та інше розповімо в цьому матеріалі.

Якщо запікати качку у духовці без замочування, то вона зазвичай виходить жорсткою, тому скористайтеся нашою порадою та приготуйте розсіл. Також у такому розсолі ви зможете замочувати й інші види м’яса.

Інгредієнти

  • Качка 1 штука вагою приблизно 2700 г
  • Поварена сіль 1 чайна ложка

Маринад:

  • Вода 4 л
  • Поварена сіль велика 80 г
  • Цукор 40 г
  • Шавлія 4 листи
  • Тим’ян 8 г або 2-3 гілочки
  • Розмарин 4 г або 1 гілочка
  • Лавровий лист 4 штуки
  • Апельсин 1 штука
  • Гвоздика 4-5 штук
  • Часник 5-6 зубчиків

Приготування

Запечена качка до святкового столу
Запечена качка до святкового столу
  1. Крок перший. Спочатку приготуйте маринад. Для цього налийте у каструлю воду, покладіть до неї сіль, цукор, часник та трави. Апельсин розріжте навпіл, а потім увіткніть у шкіру по 2-3 штучки гвоздики. Додайте його також у воду. Закип’ятіть все, а після того дайте охолонути до кімнатної температури.
  2. У качки відріжте хвостову залозу та шийну шкіру. Шкіру не викидайте, вона ще знадобиться при запіканні. Тепер візьміть глибоку посудину та залийте в ній качку маринадом зі всіма спеціями та апельсинами. Накрийте фольгою та відправте у холодильник на 4 години.
  3. Крок другий. Після того качку перекладіть з маринаду у форму для запікання та у середині птиці розкладіть часник, трави й апельсин. Посоліть. Накрийте качку спочатку пергаментом, а потім фольгою. Причому фольга повинна бути щільно притиснутою до країв форми. Відправте все у духовку при температурі 160° на 1,5 години.
  4. Крок третій. Витягніть форму з духовки. Зніміть фольгу та злийте з форми та качки бульйон, що утворився. Знову розмістіть качку у формі, накрийте голені зрізаною шийною шкірою та відправте у духовку, нічим не накриваючи, на приблизно хвилин 40-50 до готовності. Періодично форму перевертайте та перевіряйте стан страви.
  5. Готову качку розріжте на порції та подавайте разом з запеченими яблуками.

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!