Пісні картопляно-вівсяні котлетки: ситна та смачна закуска, від якої мій чоловік просто мліє. Готую щодня

Б'ємось об заклад, що настільки смачних котлет ви ще ніколи не куштували. Кожен, хто спробує цей пісний рецепт, здивується, що страви без м'яса можуть бути настільки апетитними.

Ароматні котлети з додаванням вівсянки та картоплі точно сподобаються тим, хто тримає піст або просто хоче відмовитись від вживання м’яса. Готуються вони легко та швидко, але результат перевершує абсолютно всі очікування. Якщо ви думали, що смачні котлети готуються лише за умови додавання курятини, свинини або яловичини, то ви точно помилялись. Ділимось геніальним рецептом на будь-який випадок. Такі котлети можна навіть до столу подати!

Смачний рецепт пісних котлет без м'яса з вівсянкою та картоплею за лічені хвилини
Смачний рецепт пісних котлет без м’яса з вівсянкою та картоплею за лічені хвилини

Інгредієнти:

  • 2 великі картоплини;
  • Половина склянки вівсяних пластівців;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 грамів свіжої зелені;
  • Сіль і перець на смак;
  • 2 ст. ложки олії для смаження.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно відварити картоплю до готовності. Потім потрібно закинути її у холодну воду та залишити, поки вона охолоне. Наступним кроком очистьте зварену картоплю і натріть на кухонній тертці. Далі беріться до приготування наступних інгредієнтів.

Вівсяні пластівці треба замочити у гарячій воді та залишити на 15-20 хвилин. Використовуйте пластівці швидкого приготування. Потім процідіть готову вівсянку від залишків води. Натріть моркву на тертці, дрібно наріжте цибулю та часник, а також нашаткуйте свіжу зелень – вона повинна бути дрібною. У великій мисці змішайте терту картоплю, вівсяні пластівці, натерту моркву, цибулю, часник і свіжу зелень. Додайте на власний смак спеції, не забудьте про сіль і перець.

Тепер з готового фаршу для пісних котлет починайте формувати кульки. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажте котлети з обох сторін до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Після приготування на пательні перекладіть котлети на паперовий рушник, аби видалити зайву олію.

Смачний рецепт пісних котлет без м'яса з вівсянкою та картоплею за лічені хвилини
Смачний рецепт пісних котлет без м’яса з вівсянкою та картоплею за лічені хвилини

Подавайте картопляно-вівсяні котлети гарячими, можливо з улюбленим соусом або у додаток до салатів чи основних страв. Ці котлети чудово підходять для тих, хто шукає смачний і вегетаріанський варіант вечері. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".