Ви навіть і не чули про такий рецепт. На свято ставлю скумбрію по-турецьки: геніально просто і супер смачно

Скумбрія за турецьким рецептом запікається в духовці. Попередньо тушки намащуються маринадом і наколюються на шпажки. Риба готується й випікається дуже швидко і має гарний вигляд.

Вам знадобиться:

  • 4 скумбрії;
  • 0,25 ч.лож. насіння коріандру;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 0,25 ч.лож. ароматних трав;
  • 0,25 ч.лож. копченої паприки;
  • 0,5 скл. олії.
Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

У рибин відріжте голови, вилучіть нутрощі, виріжте чорну плівочку. Розріжте тушки скумбрії вздовж навпіл і ретельно вимийте. У філе із кісточок залишиться тільки середній хребет. Його чіпати не треба, оскільки тоді половинки втратять форму.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Надріжте кожну половинку рибини з боку шкірочки під кутом 45 градусів, але надрізи не повинні бути наскрізь. Рухайтеся ножем паралельно. Після чого зробіть такі ж надрізи в іншому напрямку, тобто під кутом 135 градусів.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Насипте в ступку трішки насіння коріандру, горошини чорного перцю та сіль. Перетріть спеції товкачиком. Додайте ароматні трави й трішки копченої паприки. Залийте олією.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Шпажку увіткніть у філе під шкірою біля хвостика, нанизавши всю тушку. Крізь кожну половинку пропустіть по дві шпажки. Намащуйте кожну половинку з обох боків маринадом за допомогою силіконового пензлика.

Скумбрія по-турецьки, запечена в духовці

Викладіть філе скумбрії на деко, вистелене пергаментом. Половинки мають лежати шкірочкою догори. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте туди скумбрію. Випікатися рибка буде близько 12-15 хвилин. Коли дістанете з духовки, шпажки акуратно витягніть. Скумбрію викладіть на тарілку й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес: незвичайний рецепт на турецький лад

Приготувати гречку смачно вийде у кожної господині, а сподобається ця страва навіть тим, хто ніколи в житті не полюбляв цю кашу. Ділимось цікавим рецептом.

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.